Pas på, Randers: Det er dyrt i ingenmandsland
Foto: Getty Images
Superliga

Pas på, Randers: Det er dyrt i ingenmandsland

SPILLERBUDGETTER: Randers' budget er både til Superliga-fodbold men også til, at man i en dårlig sæson kan rykke ned i 1. Division, og det plager randrusianerne.

Hvad har Randers FC til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

Her er det Randers FC, der er i den sorte finans-gryde, præcis som klubben også risikerer at komme det i en historisk dyr – og i bunden tæt – Superliga.

Randers FC
Anslået spillerbudget i 2023/24: 30
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 5,1
Salg: 12
Dyreste nye spiller: John Björkengren, midtbanespiller hentet fra en rotationsrolle i Serie A-klubben Lecce og senest et lejeophold i Brescia.
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 54,7
Afskrivninger transfers: 8,4
Årsresultat: 28,2

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
Den sportslige ledelse vil sandsynligvis gerne hæve budgettet, men under hele diskussionen ligger det samme skisme, der fik klubbens bestyrelse og ejerkreds til at lede efter en ny ejer i flere år: Man føler bare ikke, der er de nødvendige midler i byen til at matche eksempelvis AGF og OB.

Analyse
I flere år var Randers det, data- og finanstyperne nok ville kalde en ‘outlier’ i Superligaen, hvor man præsterede en del over, hvad budgettet burde række til.

Begrebet stammer blandt andet fra amerikansk sport, og problemet for klubber som Randers er, at der her i modsætning til i USA eksisterer nedrykning, når man ikke præsterer over forventning men tværtimod rammer forbi taktikken, træneren og de nye spillere.

I Randers er tiltroen der stadig til både træner og trup, men det ligner unægtelig en af de sæsoner, alle kunne have frygtet (eller måske håbet steder som i Århus) på forhånd efter års succes under Thomas Thomasberg.

Der er indikationer på, at det chanceskabende spil er bedre nu end i slutfasen under førnævnte træner, men det ændrer ikke på, at vi spændt følger med i, om direktør Søren Pedersen og hans folk har fundet de nye spillere, der gør forskellen især i de to felter.

Randers har finansielt musklerne til at spille i Superligaen - problemet er bare, at feltet fra nummer syv til 11 i finansligaen er så tæt, at Randers ikke er vaccineret mod at rykke ned i en dårlig sæson.

Over tid vil Randers gerne bevæge sig længere væk fra den streg, sportsligt og finansielt - problemet er bare, at den i disse år nok kommer tættere på, fordi så mange lige under Randers i hierarkiet sprøjter ekstra millioner afsted efter nye spillere.

Det kan være dyrt at befinde sig i Ingenmandsland, og nogle gange risikerer man også, at der er gravet sportslige og finansielle landminer ned, der ikke er markeret på noget kort.