• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Revser Jordan Larsson: Kun interesseret i én ting

Foto: Getty Images

Jordan Larsson har ikke efterladt noget stort indtryk i Schalke 04, som han angiveligt skifter ud med FC København frem til sommer.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

249 mål i knap 500 kampe står den svenske legende Henrik Larsson noteret for som aktiv spiller.

Helt så imponerende er hans søn, Jordan Larssons, statisikker ikke, og der er også lang vej, hvis han skal op i nærheden af farmands storhed. Nu skal han dog forsøge at komme tættere på gennem et lejeophold i FC København.

B.T. skriver, at FC København og svenskerens klub Schalke 04 er blevet enige om en kort aftale frem til sommer. Offensivspilleren drog til Bundesligaen sidste sommer, hvor han ikke ligefrem har imponeret.

- Jordan har ikke gjort det særlig godt i de seneste to kampe, hvor han spillede som offensiv midtbanespiller. Han gør det generelt bare ikke særlig godt. Han forsøger at give offensiven noget liv, men det fungerer ikke helt, siger Toni Lieto, der dækker Schalke 04 tæt som redaktør for Kicker, til Tipsbladet.

Nul mål er det blevet til i 12 kampe for Jordan Larsson, der tidligere har scoret masser af mål i IFK Norrköping og Spartak Moskva. Men i Schalke 04 fungerer hans fokus på at score mål bare ikke.

- Når man forsvarer, så kan man ikke spille med Jordan, da han efter min mening primært er interesseret i at spille offensiv fodbold. Jeg mener, at han kun ønsker at score mål og hjælpe holdet offensivt. Nogle gange glemmer han at hjælpe holdet defensivt. Han er ikke særlig nærkamspstærk eller god til at forsvare, så det skal han gøre bedre fremadrettet.

Ifølge Toni Lieto så hjælper det heller ikke Jordan Larsson, at han er søn af den tidligere stjerneangriber Henrik Larsson, der bragede mål ind for blandt andre Celtic og FC Barcelona.

- Når man hører navnet "Larsson" her i Tyskland, så bliver han altid nævnt som Henrik Larssons søn. Det er svært at stå i skyggen af sin far. Det er også svært at være bror til Leroy Sané, som også spiller i Schalke (Sidi Sané), og det er også svært for ham. Man forsøger at være sin egen, men det kan være svært at træde ud af skyggen, hvilket kan påvirke dig som spiller.

Hvor god synes du, at Jordan Larsson er?

- Jeg synes, at han er en god spiller, og jeg mener, at han kan blive en god spiller. Han har masser af fart, hvilket han er en af få, der har i Schalke. Men jeg føler, at han kunne have udnyttet det bedre. Han kunne være kommet til flere chancer, men det er også svært at spille for et hold, som ligger i bunden og forsvarer meget. Men jeg mener, at han kunne have gjort det bedre.

I FC København kommer han til at spille på et hold, der har bolden noget mere, hvilket kun vil gavne Jordan Larssons spidskompetencer. Jordan Larsson har spillet det meste af sin karriere som den forreste angriber.

Han kan også gøre sig på højre kant, hvor han trækker ind i banen og skyder med sit venstre ben, ligesom han også egner sig til at spille som 10'er.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE