Video : Tipsbladet
Superliga

Rørt Lilholt takker Vallys & SIF: Jeg lå og tudede

Den folkekære sanger Lars Lilholt har været gennem et alvorligt sygdomsforløb, så følelserne sad uden på tøjet, da han så Onside og kunne se en særlig hilsen fra SIF-truppen.

"Kald det kærlighed."

Det er den sang, Lars Lilholt er mest kendt for, og det er næppe forkert at antage, at det også er en af de sange, troubadouren har spillet flest gange live. 

Så der skal noget særligt til, hvis den sang skal overraske Lars Lilholt, men det var alligevel, hvad der skete, da den folkekære sanger så Onside den 9. maj.

Sagen er den, at Lars Lilholt i foråret var igennem et meget alvorligt kræftforløb, hvor han måtte opereres flere gange for tarmkræft. Tipsbladet talte med musikeren i forbindelse med SIF's succes i foråret, der kulminerede med bronzemedaljer, og her fortalte han blandt andet, hvordan han havde sat intensivafdelingen i alarmberedskab, da han jublede over et SIF-målet. Og også hvordan holdet var med til at holde humøret oppe i en svær tid.

I dag er Lars Lilholt kræftfri, og han fortæller i SIF's podcast "Bag Linjerne" om sit forhold til Silkeborg IF, og hvordan han oplevede støtten fra fodboldholdet.

Da SIF fredag den 6. maj slog Randers FC med 1-0 - et mål, der i øvrigt kom tre minutter inde i tillægstiden - fik SIF-holdet lov til at vælge den musik, der skulle afslutte Onside om søndagen, og her valgte SIF-holdet "Kald det kærlighed". Og der var også en hilsen fra Nicolai Vallys, der ønskede Lars Lilholt god bedring på vegne af hele Silkeborg IF.

Den hilsen og gestus - som du kan se i videoen øverst til artiklen - gik lige i hjertet på troubadouren, fortæller han i SIF's podcast.

- Jeg ved ikke, om jeg har sagt ordentligt tak. Jeg var kommet hjem (fra hospitalet), men var stadig i min sygeseng, og så så jeg Onside en dag. Der kom en hilsen, og Vallys sendte en hilsen til mig fra hele holdet og SIF. Og der... Jeg bliver også helt berørt nu. Der lå den gamle folkesanger og tudede. Fordi det kom helt bag på mig. Jeg skulle jo bare se, hvad der var sket, og så kom "Kald det kærlighed", og så kom Vallys og sendte en hilsen til mig. Der blev jeg ramt, siger Lars Lilholt i podcasten og forklarer senere:

- Det var jeg rigtig glad for. Jeg blev meget, meget rørt, og jeg skrev en mail til Kent (Madsen), at han skulle hilse dem alle sammen.

SIF ikke den første kærlighed
Lars Lilholt er siden blevet så frisk efter sit sygdomsforløb, at han igen kan gå til fodbold, og han har da også været på stadion flere gange i denne sæson. Blandt andet da SIF mødte West Ham og tabte 2-3, efter hvad Lilholt vurderer var en rigtig dårlig dommerpræstation.

Selv om kærligheden til Søhøjlandets Helte er stor, var det faktisk ikke den første kærlighed.

Musikeren er født i København, men er opvokset i Aalborg. Og AaB var Lars Lilholts hold. Han spillede selv i klubben i flere år, inden han endte med at melde sig ind i Aalborg Chang, da AaB flyttede "på landet", som Lilholt forklarer det.

Da han var 20 år, flyttede han til Silkeborg, og det tog endnu 20 år, før hans fodboldkærlighed rykkede endegyldigt fra Aalborg til Silkeborg.

- Det er svært at konvertere fra ens barndomshjerteklub til noget andet. Det har jeg haft svært ved. Det tog 20 år, hvor jeg nogle gange tog til Aalborg for at se AaB spille. Det blev mere og mere bøvlet, og i starthalvfemserne så jeg Silkeborg.

- Jeg ved nøjagtig, hvornår den skiftede for mig, hvor jeg sagde "okay, du er ikke AaB'er mere, du er SIF'er". Det var den kamp i '94, hvor mesterskabet endte i Silkeborg. Der vandt SIF over AaB (2-0, red.), og jeg var en af dem, der løb på banen og mødte en masse, jeg kendte, og jublede over det der fantastiske resultat. Der gik det op for mig, at "nu er du SIF'er". Det har jeg været siden.

Og glæden ved fodbold og SIF deler Lars Lilholt med sin søn, selv om han også erkender, at der nok har været flere dårlige stunder end gode stunder de sidste 20 år.

- Man skal også holde med dem, hvor man selv er, og hvor ens liv er, så det blev naturligt for mig (at holde med SIF, red.).

- Da min søn blev født, kunne jeg tage ham med ind. Jeg har altid gået til fodbold med min far og bedstefar i Aalborg. Stået bag målet med de samme mennesker og hørt de samme dårlige vittigheder.

- Jeg tog min søn med på stadion fra han var to, og han blev fodret med slik (så han ville med, red.). Selv om han er voksen og bor i Aarhus, kommer han hjem til far, når der er bold. Så har jeg det samme med ham, som jeg havde med min egen far, fortæller Lars Lilholt.

Du kan høre episoden med Lars Lilholt her.