• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Statsministeren kommenterer på tomme SL-stadions

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Statsminister Mette Frederiksen forklarer her, hvorfor tilskuere til Superligaen ikke er en del af genåbningen.

Af Ole Hoffskov

Fra 1. marts åbner en del af det danske samfund op igen efter to måneders total nedlukning, men dørene til de danske fodboldstadions og den professionelle idræt forbliver lukket.

Tilskueradgang til kampene i Superligaen og 1. division er ikke en del af genåbningsplanen i første omgang, og det er der ikke overraskende mange i fodboldmiljøet, der kun har hovedrysten til overs for.

Statsminister Mette Frederiksen er dog ikke i tvivl om, at beslutningen er rigtig. 

- Jeg kan godt forstå, at man gerne vil have alle fodboldfans tilbage på stadion. Vi er mange, der gerne vil tilbage, siger Mette Frederiksen på et pressemøde og tilføjer:

- Jeg er nødt til at sige, at om vi taler om fodboldstadions, restauranter, efterskoler eller noget helt fjerde, så har vi meget stor tiltro til, at man det enkelte sted kan tage rigtig mange forholdsregler, og vi kan godt mærke, at tørsten efter at lukke op er kæmpe stor. Rigtig mange danskere er dygtige til at efterleve alle retningslinjer, så vi er ikke nervøse for det enkelte stadion nødvendigvis.

- Men vi ved, at hvis vi åbner for meget op på én gang, så vil samfundsaktiviteten generere for meget smitte til, at vi kan blive ved med at have epidemikontrol, og så risikerer vi, at det løber løbsk, lyder det fra statsministeren.

Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, fastslog tidligere onsdag over for tipsbladet.dk, at han mener, at dansk fodbold har et setup, der kan håndtere tilskuere - læs mere her. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus