Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-rivaler er venner: Vi skriver på Insta

Deres klubber og fans er måske Superligaens største rivaler, men derfor kan man stadig godt være venner.

VIBORG OG HERNING (Tipsbladet): Selv da FC Midtjylland i weekendens topopgør var foran 2-1 dybt inde i 2. halvleg og kunne slå FC København teknisk knockout i guldkampén med en sejr, trak FCM's stemningsfans en af adskillige sange i kataloget frem om, hvor meget man hader Viborg FF.

I Viborg og omegn er FC Midtjylland-trøjer tilsvarende upopulære, og selv om rivaliseringen mellem Brøndby IF og FC København naturligvis fylder det hele i hovedstaden og mediebilledet, og man i Århus absolut ikke kan fordrage Brøndby IF og knuselsker et point i weekenden med flere mand ude med skader og tunge stænger efter en pokaltriumf, er rivaliseringen mellem FCM og VFF stærk.

Franculino er dygtig, han er ung og lovende, og gør en forskel

Serginho
Fodboldspiller i Viborg FF og for Kap Verdes landshold

Men selv om forholdet mellem de to klubber er anstrengt, især på banen og tribunerne, kan man godt være venner, især man som FC Midtjyllands Franculino og Viborg FF's Serginho har en fælles fortid i Portugal.

Franculino i tiden i Benfica.

- Jeg trænede lidt med Franculino i Benfica. Jeg tror ikke, jeg spillede kampe med ham, for han er en del yngre end mig. Men jeg har talt lidt med ham af og til. Vi hilser hinanden i vores stories på Instagram, og vi har også talt før og efter vores kampe mellem Viborg og FC Midtjylland, siger Serginho til Tipsbladet.

Viborg-spilleren og Franculino kom til Danmark med en måneds mellemrum i begyndelsen og slutningen af juli måned sidste år. 

Franculino på en fri transfer fra Benfica, efter vicesportschef Ove Pedersen havde spottet ham, Serginho som profileret afløser for kæmpe-hittet Elias Achouri.

Den tre år ældre Serginho har prøvet en del mere som seniorspiller på Benfica U/23-hold, i Oliveirense og Estoril, hvor Serginho spillede nogle kampe i bedste række i Portugal.

Franculino derimod kom direkte fra Benficas U/19-hold og arbejder stadig på at lære engelsk, og han sætter pris på det, når han af og til kan hilse på Serginho og på andre portugisisktalende spillere i rækken.

Serginho (til højre) spillede en rigtig god kamp mod OB i fredags.

- Vi kender hinanden fra Benfica, selv om han spillede på de ældre hold end mig og var på U/23-holdet, mens jeg spillede U/17. Han er en god fyr. Jeg har også Diogo Goncalves fra FC København her i Danmark. Vi har mødtes, jeg har faktisk byttet mig til hans trøje, siger Franculino.

Serginho brillerede i seneste runde mod OB med en sublim assist til Ibrahim Saids føringsmål mod OB og viser stadig oftere, hvorfor trænerteamet og lederne i Viborg har meget stor tro på Serginhos fremtid som Superliga-profil.

Læs et stort portræt af Serginho her

Den tre år ældre Viborg-spiller har også fidus til den yngre, tidligere Benfica-holdkammerat i FC Midtjylland, så længe det ikke lige bliver foldet ud i de to rivalers indbyrdes Superliga-kampe.

- Det er rigtig fint at have nogen at tale lidt portugisisk med [som Serginho også har på Viborgs hold]. Franculino er dygtig, han er ung og lovende, og gør en forskel. Jeg håber, han får en flot karriere og klarer sig enormt godt, bare ikke lige, når han spiller for FC Midtjylland og skal møde os, siger Serginho og ler højt.

Franculino kom søndag på måltavlen for første gang i 2024, efter hans opstart blev spoleret af en skade i halen på deltagelsen i AFCON i Elfenbenskysten med landsholdet fra Guinea-Bissau.

Læs et stort portræt af Franculino her.

Billeder: Alamy