Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-målmand ser tilbage på kæmpe kiks: Jeg brækkede min tå

Lyngby-keeper ser tilbage på det, der kunne være endt som et historisk kiks i dansk fodbold.

Med få sekunder tilbage af den sidste playoff-kamp mellem Lyngby Boldklub og Hobro IK i sidste sæson stod Thomas Mikkelsen med bolden i hånden. Han skulle sådan set bare lade være med at dumme sig eklatant, og så ville de kongeblå sikre sig endnu en sæson i den bedste række.

Alligevel var det centimeter fra at gå fuldstændig galt.

Målmanden endte med at kaste bolden direkte i nakken på sin holdkammerat Lasse Nielsen, og det var lige ved at føre til en helt åben chance til gæsternes Mads Hvilsom, der i så fald kunne have trillet bolden i et tomt mål og sendt Lyngby i 1. division. 

Læs også:Optakt: Lyngby BK - AC Horsens

Katastrofen udeblev set med Lyngby-briller, men hvad i alverden skete der i den opsigtsvækkende situation?

- Det var jo helt vildt. Min tanke var, at jeg havde tonset bolden op ad banen fem-seks gange, men den var kommet lige ned i vores felt igen, så jeg ville sætte bolden kort i gang, for så skulle de løbe frem, og så kunne vi måske finde plads til en dyb bold. Det man så ikke ser, det er, at vores kære ven Lasse Nielsen løber fire skridt, og så rammer mit udkast ham lige i hovedet. Det var jo dårligt af mig, men det var simpelthen også så uheldigt, siger Thomas Mikkelsen til Tipsbladet.

Målmanden fik selv afværget, men det kom med en pris. 

Læs også:Lyngbys nye succes-træner: Mærker en god stemning i klubben

- Det, jeg så efterfølgende har været sindssygt glad for, var min reaktion, for jeg løb ikke ind i målet igen, men gik direkte på bolden. Jeg reddede selv situationen, men jeg brækkede faktisk tåen på det, for jeg sparkede lige op i støvlen på Hobro-spilleren [Mads Hvilsom]. Det gjorde så ondt, da jeg tog det sidste udspark, og bagefter var jeg ude i fem uger, men vi klarede den, lyder det fra veteranen.

Du kan læse et stort interview med Thomas Mikkelsen i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. I avisen kan du desuden læse om en kommende bogudgivelse fra Morten Bruun, om VM i 2022, og hvordan Qatar vil bruge Danmark og alverdens landshold i sit kæmpe PR-nummer, om Tottenhams mesterskabschancer, om hvordan FC København landede stortalentet Roony Bardghji - og meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem er de dårligste?

Læs også:Bundgys i Superligaen: Det er ikke synd for nogen af holdene

Læs også:Lyngby-stopper testet positiv for Covid-19: Misser bundbrag