• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Superligaklubber får røffel efter uheldig sag

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Thomas Helmigs tilstedeværelse på Ceres Park i weekenden skabt debat om, hvem der kan få adgang til Superligastadions under corona-nedlukningen.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

De danske Superliga-klubber har tirsdag modtaget en mail fra Divisionsforeningen, hvori retningslinjerne, for hvem der må være på stadion under afvikling af kampene, indsærpes.

Mailen kommer ovenpå weekendens episode, hvor Thomas Helmig og sønnen, Hugo, blev spottet, og selvom de ikke er nævnt ved navn i mailen, så mener B.T. af vide, at modtagerne opfatter deres tilstedeværelse som årsag til genopfriskningen af retningslinjerne.

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ønsker ikke over for B.T. at kommentere den nævnte episode, men fortæller at de gerne genopfrisker retningslinjerne, når de "ser noget". Han understreger dog samtidig, at han ikke mener, klubberne "bryder" regler med vilje, men kan komme til det, fordi reglerne kan være "komplicerede".

Læs også:SJE-boss om sportschef: Kommer til at gå noget tid

I mandagens Superligakamp mellem Lyngby BK og FC København var endnu en kendis på plads i form af skuespilleren Martin Buch, der nok af de fleste kendes som den ene halvdel af "Rytteriet".

Ifølge klubbens direktør Andreas Byder er det dog ikke hans kendis-status, der fik ham ind på stadion.

- Martin Buch er en del af ejerne af klubben, og det fremgår tydeligt af protokollerne, at ejere og bestyrelsesmedlemmer kan være til stede under kampen, så den er rimelig enkel, siger han til B.T.

Læs også:Medie: Minister tilbyder UEFA at afholde EM alene

Andreas Byder argumenerer, at Martin Buch styrede klubbens liveopdatering på Facebook, ligesom han var studievært på hele deres liveopdatering, og derfor var der i arbejdsmedfør.

Ifølge Lyngby-direktøren definerer protokollerne ikke, hvor stor en ejerandel, man skal have for at kunne komme på stadion, og hvor grænsen går, men at det tydeligt fremgår af protokollerne, at "ejere og bestyrelsesmedlemmer kan være til stede under kampen."

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 17. runde

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Lyngby-helt: Stort point mod et af de bedste hold

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus