Video : Tipsbladet
Superliga

Suzuki 'snydt' af Wass: Det sker ikke igen

Yuito Suzuki havde i anden halvleg af topbraget mod FC Midtjylland et stærkt gennembrud, der bragte japaneren i en oplagt position til at bringe Brøndby på 2-0. Daniel Wass valgte dog at blande sig, hvilket tydeligvis irriterede Yuito Suzuki, der dog nu afviser at være sur på Brøndby-veteranen.

BRØNDBY (Tipsbladet): Han kom frem til en række kæmpechancer, men Yuito Suzuki måtte gå fra banen uden scoringer i søndagens 1-0-sejr over FC Midtjylland. 

I én situation var Suzuki dog helt uden skyld, da Daniel Wass på uklog vis valgte at afslutte for næsen af Suzuki, hvorefter der blev fløjtet offside på Wass. Suzuki var tydeligvis frustreret over Wass, da Brøndby-japaneren efter et godt gennembrud havde bragt selv i en rigtig god position inden veteranens indblanding. 

Efter torsdagens træning afviste Yuito Suzuki dog at være sur på Daniel Wass, da japaneren stillede op til interview med en tolk, som Brøndby havde hyret.

- Vi vandt, så det var ikke rigtig et stort problem for mig. Men næste gang jeg får en så god chance, så håber jeg på at score, lyder det fra Yuito Suzuki. 

Den 22-årige japaner ville heller ikke forholde sig til, om han har tænkt sig at tale med store bogstaver overfor Wass, hvis den uheldige episode skulle ske igen. 

- Jeg tror ikke, at det kommer til at ske igen, lyder det korte svar fra Yuito Suzuki. 

Yuito Suzukis første halvår i Brøndby bestod primært af indhop, men i forårets første kamp mod FC Midtjylland startede japaneren inde og viste sig godt frem. 

- Det tog noget tid for mine holdkammerater at forstå den måde, jeg spiller på. Nu synes jeg, at de har forstået hvordan jeg spiller. De kan se hvad jeg står for. Nu kan jeg spille på min måde, og de har tilpasset sig til mig, forklarer Suzuki.  

Hvad er den største forskel på danskere og japanere?

- Der er mange høje mennesker her. Danskerne er meget søde og rare. Jeg har ikke oplevet nogle besværligheder. 

Hvem taler du mest med af dine holdkammerater?

- Vallys, Patrick (Pentz, red.) og Sean (Klaiber, red.), lyder det fra Suzuki, der slår fast, at han godt kan kommunikere med de øvrige Brøndby-spillere. 

- Jeg kan tale med mine holdkammerater på engelsk, så der er ikke noget, som jeg gerne vil sige, men som jeg ikke kan.

Hvorfor valgte du at komme til Danmark af alle steder i verden?

- Fordi Brøndby var den klub, der ville give mig den bedste chance for at udvikle mig. Og fordi Brøndby er en klub, der går efter at vinde og slutte først.


Yuito Suzuki er noteret for tre mål i 12 kampe for Brøndby. Foto: Imago.

Har ikke brug for særlig hjælp
Yuito Suzuki, der har optrådt på både Japans U21- og U23-landshold, slår samtidig fast, at det rent kulturelt var været ganske nemt at falde til i Danmark. 

- Jeg var i Frankrig før, så det var faktisk ikke så nyt eller svært for mig at falde til her, selvom det er nye omgivelser i et nyt land og med et nyt hold. Jeg har prøvet at forstå, hvilken slags spillere, der er her i Brøndby, siger Yuito Suzuki og fortsætter: 

- Der er gået et halvt år, så det er ikke så svært nu. I starten var holdets målsætninger meget klare, og jeg skulle tilpasse mig til det, og det tog mig et stykke tid. Men efter et halvt år går tingene rigtig godt.

Den nye Brøndby-profil understreger, at han klarer sig selv i Danmark på trods af sprogbarrieren. 

- I Frankrig var der heller ikke nogen tolk eller nogen til at hjælpe mig, så jeg klarede mig selv, og sådan er det også her. Jeg er ikke sådan en VIP, så jeg kører selv (i bil, red.), lyder det fra Yuito Suzuki, der går til engelskundervisning for at forbedre sprogkundskaberne. 

Yuito Suzuki og Brøndby spiller igen på søndag klokken 16.00, hvor der venter en udekamp mod OB.