Foto: Getty Images
Superliga

Tålmodig Thorup: Rom blev ikke bygget på en dag

Det kommer til at tage tid, før man for alvor kan se Jess Thorups aftryk på FC Københavns spillestil.

Efter en lang årrække med Ståle Solbakken i spidsen blæser der nye vinde over FC København, og allerede i kampen mod FC Midtjylland inden landskampspausen fik man at se, at Jess Thorup har andre planer for, hvordan klubben skal spille.

Men kampen, som københavnerne tabte 4-0, viste også, at Thorup ikke bare får FCK tilbage på sporet med det samme. Det kræver tid at få implementeret en ny spillestil.

Læs også:Jon Dahl Tomasson svinet til: Her er hans modsvar

- Bedømt på kampen i Herning er der selvfølgelig meget, vi skal arbejde på og forbedre. Både det defensive, men også at få skabt flere chancer selv - og først og fremmest skal vi lade være med at ende med at spille 10 mod 11, som vi har gjort alt for ofte på det seneste. Den tendens skal vi have stoppet, siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- I de sidste to uger har vi evalueret grundigt, men også forsøgt at se fremad og sporet os bedre ind på, hvordan vi gerne vil spille. Men Rom blev ikke bygget på en dag, så hvis vi skal ændre nogle ting, vil det naturligvis også tage noget tid. Men allerede mandag skal vi meget gerne se et FCK-hold, der har hævet niveauet og bygget på, og som kommer med et helt andet udtryk.

Læs også:Berørt Ståle Solbakken: FCK fortæller noget helt andet end vi aftalte

Thorup må til mandagens opgør mod Randers se bort fra både Viktor Fischer, Carlos Zeca og Jens Stage.

- Det er altid ærgerligt ikke at kunne vælge på øverste hylde. Og jeg ser frem til, at alle er klar og kan presse hinanden, så vi får den størst mulige konkurrence om pladserne i det daglige. Men det giver omvendt også mulighed for at se forskellige spillere i forskellige konstellationer, og vi skal nok stille et slagkraftigt hold. Sejre er nu engang den bedste medicin, og vi skal have rejst os igen mod Randers.

Ståle Solbakken havde stået i spidsen for FC København fra 2006 til 2011 og igen fra 2013, inden han blev fyret tidligere på sæsonen.

Læs også:Usikker FCK-fremtid: Forsvarsspiller vil blive

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem er de dårligste?

Læs også:Optakt: FC København - Randers FC