Thorup: Sender Schjelderup til middag med Essien
Foto: Getty Images
Superliga

Thorup: Sender Schjelderup til middag med Essien

Der er stadig tiltro til Andreas Schjelderup i FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland vandt søndag med 2-0 på udebane mod Viborg, men på trods af sejren var det ikke alt, der kørte helt perfekt. Blandt andet ramte norske Andreas Schjelderup ikke det niveau, som man husker fra sidste sæson, inden han rykkede til Benfica.

Ifølge FCN-cheftræner Johannes Hoff Thorup er det tydeligt, hvad der mangler for nordmanden. Det fortæller han i et interview med Discovery+.

Her peger han på, at der lige nu mangler den sidste gode aflvering eller afslutning, der vil få det hele til at gå i den rigtige retning. 

- Jeg ser ikke en spiller, der melder sig ud eller ikke vil være med, og det er egentlig det vigtigste, fordi så skal vi nok få hjulpet ham på vej. Han er et sted lige nu, hvor det måske kommer til at tage lidt længere tid, end vi lige havde regnet med. Men det vigtige er, at han er på rette spor, siger han og fortsætter:

-. Og så har jeg taget fat i Michael Essien (FCN-assistenttræner red.) og bedt ham om tage en middag med ham i løbet af ugen. Også bare for at få fortalt ham, at vi har stor tillid til ham og tiltro til ham, og nu skal han også bare have den her assist eller scoring, lyder det fra Thorup.

FCN-træneren bemærker i den forbindelse, at den tidligere Real Madrid- og Chelsea-profil Michael Essien har en evne til at se, hvad en spiller har behov for.

- Det håber jeg er godt givet ud, fastslår Thorup.

Endelig handler det også om rytme, mener FC Nordsjælland-cheftræneren.

- Der er lidt omkring nogle afgørende berøringer og sådan nogle afgørende aktioner, hvor han skal bevæge sig fri. Den sidste kvalitet, hvor han kan få skabt en bedre vinkel for at få afsluttet. Og det er en af de her ting, som når man er i flow, så sidder de ting der. Men når man har været ude i noget tid, og det ikke er i flow, så kan det tage noget tid at komme tilbage, fortæller han.

Det var da heller ikke Tipsbladets opfattelse, at Schjelderup er sit gamle jeg. Læs mere om det her.