• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

TV3 Sport-boss er uenig med Rasmus Falk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Falk krummede tæer over Onsides interview med Jess Thorup i søndags. Det har Superliga-rettighedshaveren svært ved at forstå.

Af Ole Hoffskov

FC København-stjernen Rasmus Falk kunne have klemt sine fødder ned i en størrelse 37 i søndags. Det kunne han, fordi han sad og krummede tæer hjemme i sofaen, da han på TV så Onsides interview med Jess Thorup efter FC Københavns nederlag til FC Midtjylland.

Her gik værten Signe Vadgaard den daværende FCK-træner på klingen i forhold til hans jobsituation, og det var for meget for Rasmus Falk.

-  Jeg så også, at han var i studiet bagefter, og der sad jeg og krummede tæer over den måde, der blev spurgt ind på. Jess gjorde det fantastisk (i interviewet). Jeg så også, at David Nielsen lavede et interview, hvor han sagde det der med, at man starter med snebolden, og derfra tager det fart, og det bliver lidt for meget reality i forhold til, hvordan man dækker det. Der mangler lidt nuancer, sagde Rasmus Falk til den danske sportspresse onsdag middag.

Benjamin Munk Lund, der er sportschef på Viaplay, så naturligvis også interviewet, og han krummede - knap så overraskende - ikke tæer. 

- Der var ikke noget tåkrummende over interviewet i min optik. Vi er jo ikke ufejlbarlige, og der er altid ting, der kan gøres bedre. Det gælder også hos os – især når man arbejder med LIVE-fjernsyn. Vi evaluerede det her interview med Thorup tirsdag, før han blev fyret, og var der ting, vi kunne have gjort skarpere? Ja, det synes jeg. Men tåkrummende var det ikke, siger han til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg står på mål for, at man gerne må spørge Jess Thorup til hans jobsituation i den situation, han var i, og hvis man ikke kan tåle det, er man i det forkerte job og den forkerte klub.

- Det glæder mig i øvrigt, at de ser med i FC København. Det kan jeg jo fornemme, at de gør. Rasmus Falk ser med, og både Neestrup og ”PC's” udtalelser i forskellige medier i dag bærer præg af, at de også ser det indhold, vi laver. Vi er ikke bange for at lave indhold og vinklinger, som er kritiske og udfordrer de beslutninger, FCK træffer lige nu. Det er vores opgave, og hvis de bliver stødte over det, må de selvfølgelig gerne det.

- Men hey, vi lever med det, hvis Rasmus Falk og andre synes, at vi er de helt store skurke her – jeg gætter dog på, at Thorup er lidt mere træt af "PC" og ledelsen i FCK end af de spørgsmål, som vi mødte ham med i søndags.

I søndags var jo ikke første gang, at I spurgte ind til hans jobsituation. Det har I gjort mange, mange gange tidligere. Hvilket formål tjener det at spørge uge efter uge?

- Jeg mener ikke, vi har spurgt ham i så mange uger, som du der giver udtryk for, men da vi alle fornemmede, at det begyndte at spidse til i FCK, er det rimeligt at udfordre cheftræneren på, om han er den rette til jobbet. Det står jeg fuldstændig på mål for.

- Det er en smagssag, og man synes, det er blevet gjort en gang for meget eller en gang for lidt, men i det store og hele har det ikke været urimeligt, at vi har haft et kritisk fokus på, om Thorup er den rigtige for FC København.

- Men det er jo nærmest en rituel ting, at det er et emne, man tager fat i, når resultaterne begynder at svigte i en fodboldklub, så vi skal selvfølgelig gøre os mange overvejelser om, hvordan man tager emnet op på en begavet og dygtig måde. Det er noget, vi – og alle mulige andre – helt sikkert kan blive dygtigere til.

Har du nogensinde hørt en træner stå og sige ”ja, nu bliver jeg nok fyret?”. Det har du næppe. Så hvad vil I gerne have ud af det helt præcis?

- Vi spørger Jess Thorup om, hvordan han har det med, at der står nogle tilskuere bag det ene mål, som råber, at de synes, han skal fyres. Det er et rimeligt spørgsmål at stille. Det ville være meget mærkeligt, hvis vi slet ikke tog emnet op, når der står en gruppe fans og kræver manden fyret.

- Men du har da ret i, at det er værd at tænke over, hvad det er for et svar, man egentlig forventer at få. Er der nogensinde kommet et rigtig godt svar på det spørgsmål? Det tror jeg ikke. Men nogle gange tjener det også et formål at se reaktionen på spørgsmålet.

Hvordan ville du have det, hvis jeg ringede til dig og spurgte, hvordan du har det med din egen jobsikkerhed?

- Det ved jeg ikke, men der er jo stor forskel på mit job og så det at være cheftræner i FC København og andre store klubber. Det er et hyre/fyre-job, og det er jeg sikker på, de godt ved, når de går ind i det. Ansættelsen har bare en højere risiko for at slutte tidligt, end hvis man er journalist, skolelærer, politibetjent eller noget helt fjerde. Det er et branchevilkår som fodboldtræner, at jobbet er til offentlig diskussion, lyder det fra Benjamin Munk Lund.

Jess Thorup fik som bekendt sparket i FC København tirsdag eftermiddag, og i stedet har de danske mestre forfremmet Jacob Neestrup til cheftræner på en kontrakt frem til sommeren 2026.

Jacob Neestrup debuterer i spidsen for FC København den 2. oktober i Parken mod AGF.