• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Vernon har betalt sidste del af lån til FCN-investorer

Foto: Getty Images

Tom Vernon skylder ikke længere penge til de investorer, der lånte ham penge i forbindelse med overtagelsen af FC Nordsjælland.

Af Mads Bye Marboe

Da Right to Dream, via selskabet Pathway Group/Right to Dream Limited, med direktør Tom Vernon i spidsen, i slutningen af 2015 købte sig ind i FC Nordsjælland og overtog 97,4 procent af aktierne i klubben fra den daværende ejer, Allan K. Pedersen, skete det via lånte penge.

Lånet havde man taget hos støtter fra England og USA, der tidligere har været værtsfamilier for eleverne på Right to Dream-akademiet.

Right to Dream har siden betalt af på lånet, og den resterende del på omkring 55 millioner kroner har investorerne nu modtaget. Det oplyser FC Nordsjælland i en pressemeddelelse torsdag aften.

Læs også:FCN-træner efter AGF-remis: Vi står ikke og er glade

Det oprindelige lån var på cirka 90 millioner kroner.

- Det har hele tiden været planen at betale investorerne ud, når vi fik muligheden for det - både fra deres og vores side. De trådte til med en stor støtte til os, da vi havde brug for det og havde muligheden for at investere i en fantastisk klub som FCN, og det gjorde de uden profit i sigte, men for at hjælpe Right to Dream med at tage det næste skridt i gruppens udvikling, som FC Nordsjælland er en stor del af, siger bestyrelsesformand Tom Vernon.

Klubben oplyser, at de 55 millioner kroner, som man har tilbagebetalt til investorgruppen, er lånt til til bedre vilkår i Danske Bank.

Læs også:FCN-optimisme trods sløjt slutspil og profil-farvel: De næste er på vej

- Vi har valgt ikke at betale lånet tilbage med f.eks. transferindtægter fra spillersalg eller andre af klubbens indtægter, da vi ikke vil påvirke klubbens og vores to akademiers drift og have indflydelse på vores elevers og spilleres hverdag i både Ghana og i Danmark. Derfor har vi lånt pengene i Danske Bank til det, vi opfatter som meget konkurrencedygtige vilkår, lyder det.

De gode lånevilkår skyldes, at en anden Right to Dream-støtte, den familiejede Mansour-gruppe fra Egypten, har stillet garanti på beløbet.

Læs også:Kryptisk David Nielsen om sin fremtid: Ved aldrig præcist hvad der sker

Læs også:AGF manglede det sidste i rekordsalg: Men så ombestemte spilleren sig

Læs også:Forårets Profil: Se alle de tidligere vindere

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus