• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Lasse Claes

Klar besked: Simon Kjær på bænken

Foto: Francois Nel

Hvis Danmark skifter til kun at bruge to centrale forsvarsspillere, så havde den tidligere landsholdsstjerne sat Simon Kjær på bænken.

Af Lasse Claes

Simon Kjær så ikke tilfreds ud, da Kasper Hjulmand skiftede ham ud mod Tunesien efter 65 minutter. 

Udskiftningen af kaptajen har efterladt et spørgsmål. Ryger AC Milan-stjernen på bænken, hvis Danmark blot bruger to forsvarsspillere mod Frankrig på lørdag? 

Kun landstræneren har svaret, men Thomas Gravesen ved godt, hvad han havde gjort. 

- Jeg ville sætte Simon Kjær uden for, siger fodboldeksperten således til Tipsbladet og fortsætter: 

- Men det ville ikke overraske mig, hvis han starter inde, selvom Danmark kun spiller med fire i bagkæden. Det er bare, hvad jeg ville gøre, men nu er det Kasper Hjulmand, som har lænet sig meget op ad Simon Kjær. 

- Men vi så Issam Jebali løbe fra Simon Kjær. Næste gang er det Frankrig, hvor de hedder Dembele og Kylian Mbappé, som er 10 gange hurtigere end Jebali. 

Ved Danmarks åbningskamp havde Kasper Hjulmand fundet plads til både Andreas Christensen, Joachim Andersen og Simon Kjær i startopstillingen. 

Men udskiftningen efter lidt over en times fodbold taler sit tydelige sprog. Det mener Thomas Gravesen i hvert fald. 

- Jeg tror, det er Simon Kjær, der står for skud, hvis det bliver med fire forsvarsspillere. Både Andreas Christensen og Joachim Andersen har vist bedre form og spil i Premier League og La Liga. Og så er det bedre at spille med dem, end en som har været skadet i en menneskealder. 

- Jeg mener, at Kjær må tage reservetjansen. Så kan man justere i løbet af kampen, hvor han kan komme ind og give noget rutine. 

Det skal naturligvis understreges meget kraftigt, at Kasper Hjulmand sagtens kan finde på at spille med tre centrale forsvarsspillere igen mod Frankrig - og så er Simon Kjær med al sandsynlighed en del af startopstillingen. 

Hvad med angriberen?

Landsholdskaptajnen er dog ikke det eneste spørgsmålstegn inden mødet med Kylian Mbappé og kompagni. 

Mod Tunesien var Kasper Dolberg valgt som frontløber, men Sevilla-angriberen gjorde ikke meget væsen af sig undervejs. 

Og den tidligere Real Madrid-midtbanespiller ville da heller ikke give genvalg til Kasper Dolberg mod Frankrig, hvis han var landstræner.  

- Vi skal se på modstanderen og taktikken, når angriberen skal vælges. Der er et spørgsmål der. Jeg tror ikke, at Dolberg har spillet sig tættere på. Jeg tror, Hjulmand vælger Yussef Poulsen eller Andreas Cornelius. Jeg havde valgt Cornelius. 

Hvordan ser du vores muligheder mod Frankrig? 

- Jeg er fortrøstningsfuld. Vi kender deres styrker. Vi kender dem rigtig godt. Jeg er selvfølgelig ikke glad for, vi spiller en piskamp mod Tunesien, men jeg er fortrøstningsfuld. 

Simon Kjær rasede efter tirsdagens kamp, da han mødte pressen. Læs hele den historie og hvorfor lige HER