Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Danmark - Australien

Danmark vil være meget tæt på ottendedelsfinalen, hvis det lykkes at besejre Australien.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 14.00
Spillested: Samara Arena, Samara
Pujle: Gruppe C
Dommer: Antonio Mateu, Spanien
På TV: TV2
Hashtag: #danaus #sldk

Holdnyt:
Danmark:
Man kan anlægge mindst to forskellige syn på Danmarks indledende VM-kamp mod Peru, og begge har da været flittigt luftet i dagene efter kampen.

Fra det ene perspektiv er en sejr en sejr, og de er rare at få, især i åbningskampe, så vi skal bare glæde os over den. Fra det andet er der flere bekymringer, for Danmark spillede ikke godt og var måske endda heldige med at vinde. Det er jo sjældent et godt tegn, når målmanden er holdets bedste.

De to udelukker ikke hinanden, og begge syn er sådan set rigtige nok. Åge Hareide og co. kan da også roligt glæde sig over sejren i nøglekampen mod Peru, men de har samtidig givet udtryk for, at det gerne skal blive bedre i resten af turneringen.

Det bliver dog uden William Kvist i første omgang. Et brækket ribben og en punkteret lunge holder ham helt sikkert ud af Australien-kampen, omend både han selv, landstræneren og landsholdets læge åbner en dør på klem for, at Kvist kan gøre comeback, hvis Danmark kommer langt til VM.

Andreas ”AC” Christensen udgik med krampe mod Peru, men er ifølge eget udsagn 100 procent klar forud for kampen.

Australien:
Det nuværende kuld af australske landsholdsspillere tæller ikke lige så store navne som fordums tid. Væk er profilerne fra Premier League, der er blevet afløst af mindre navnkundige spillere.

Derfor var forventningerne til det australske landshold da også til at overse før VM, men holdet kom hæderligt ud af åbningskampen mod Frankrig. Det blev ganske vist til et forventet 2-1-nederlag, men dels kunne man godt have frygtet for en snitter, dels satte Australien sine modstandere under pres med udligningen undervejs.

Mens Danmark forud for Peru-kampen havde meget fokus på at udnytte holdets fordel i højde og drøjde, bliver det sværere mod Australien. The Soccerroos har noget mere fysik at dele ud af end de små, vævre peruanere, så det bliver formentlig et mere fysisk betonet slag end i Danmarks første kamp.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Australien: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-2-3-1): Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger – Delaney, Schöne – Poulsen, Eriksen, Sisto – Jørgensen

Australien (4-2-3-1): Ryan – Risdon, Milligan, Sainsbury, Behich – Mooy, Jedinak – Leckie, Rogic, Kruse – Nabbout

Profilen:
Der har været stor tvivl om, hvem der ville få chancen i front for Australien. I første kamp mod Frankrig var det Andrew Nabbout, der spillede sin blot femte landskamp. Han er til daglig på kontrakt i japanske Urawa Reds, og hvis han får genvalg, hviler en del af ansvaret for at score mål på hans skuldre.

Vidste du, at..:
Fodbold i Australien er langt hen ad vejen båret frem af indvandrere og deres efterkommere. Syv af de 11 spillere i vores bud på startopstillingen har da også rødder i andre lande end Australien.

Dom:
Den danske præstation i åbningskampen gjorde ikke meget for at overbevise tvivlerne, men resultatet fejlede ikke noget. Spørgsmålet er, om de danske spillere føler en anelse mindre pres her i slutrundens anden kamp og kan levere en stærkere præstation.

Under alle omstændigheder viste Australien mod Frankrig, at man ikke bare lige slår dem, men hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at gå videre fra puljen, skal holdet kunne slå Australien. Det tror vi også, det gør. 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: