Silberbauer: Hele pakken var i Young Boys

Michael Silberbauer glæder sig til at spille med om titler, når han i juli måned starter et nyt fodboldliv i schweiziske Young Boys.

Det har i flere uger været en kendt sag, at den danske landsholdsspiller Michael Silberbauer ville forlade den hollandske klub Utrecht efter denne sæson. I dag blev det så offentliggjort hvor den alsidige nordjyde fortsætter karrieren, men stik imod forventning er det hverken i Tyskland eller England. Silberbauer har i stedet underskrevet en fire-årig aftale med schweiziske Young Boys.

Læs også: Silberbauer skifter til Young Boys

- På forhånd kendte jeg ikke meget til schweizisk fodbold, men Young Boys kom til Holland og præsenterede deres planer og idéer, og det lød meget positivt, siger Michael Silberbauer til tipsbladet.dk.

- Deres ambitioner er at bygge et hold op, som skal være mester. Jeg var på udkig efter en klub med ambitioner, og det må man sige, at Young Boys har. Jeg glæder mig meget til at spille med om titler. Spilletid var mit helt store ønske i en ny klub, men titelambitioner var også meget vigtigt, fortsætter Silberbauer.

Tidligere på året blev Michael Silberbauer jævnligt sat i forbindelse med klubber i England og Skotland. Men nu sætter han i stedet kursen mod schweizisk fodbold, som han ikke kender meget til. Han har dog fået et meget positivt indtryk af sin kommende klub, hvor han blandt andre bliver holdkammerat med den tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud.

Læs også: Young Boys-chef: Silber er en maskine

- Der var andre muligheder, men hele pakken var i Young Boys. Der har været løs interesse fra England, og mere konkret interesse fra Holland og Tyskland. Men jeg har været meget positiv omkring Young Boys fra starten. Der er en meget professionel opsætning i klubben. Måske den mest professionelle, jeg har oplevet noget sted, forklarer Silberbauer.

De schweiziske klubber har da også klaret sig godt i europæisk fodbold i de seneste år, hvor især Basel har markeret sig. Derfor er Michael Silberbauer heller ikke nervøs for, at skiftet til en på papiret mindre liga vil gå ud over hans plads på det danske landshold.

- Jeg ser ikke nogen hindring i forhold til landsholdet. Der er jo spillere fra den danske og den hollandske liga på holdet, så det bliver forhåbentlig ikke noget problem. Jeg har også snakket med Morten Olsen om det, slutter Silberbauer, der dog ikke vil fortælle, hvad landstræneren havde at sige til klubskiftet.

Michael Silberbauers nye klub, Young Boys, hører hjemme i hovedstaden Bern. Klubben indtager i øjeblikket tredjepladsen i den schweiziske Super League, og har dermed kurs mod Europa League.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Cornelius: For dårlige dommere

18:59 Andreas Cornelius føler sig uretfærdigt behandlet af de danske dommere. Læs mere
 

Dalgaard er ikke tilfreds i Heerenveen

17:44 Thomas Dalgaard nyder livet udenfor banen i Holland, men er ikke tilfreds med manglende spilletid i Heerenveen. Læs mere
 

Igboun sætter dansk landshold på standby

15:32 Nigerianske Sylvester Igboun har boet i Danmark i mere end ni år og kan derfor søge om dansk statsborgerskab. Men det kommer han ikke til i første omgang. Læs mere
 

Solbakken: CV har ret - vi må leve med det

15:15 Ståle Solbakken slår fast, at Europa League er en vigtig turnering for FC København, selvom Champions League er mere spændende. Torsdagens kamp mod HJK fylder mere end Brøndby-kampen lige nu. Læs mere
 

CL: Det grå guld vil skinne igen

14:08 Tidligere var de stjerner, i dag er de veteraner. Alligevel spiller de en stor rolle i deres nuværende klubber i kraft af deres rutine og personlighed. Tipsbladet gennemgår Champions Leagues grå guld. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Varm luft fra Glashuset på Heden

12/09 Denne analyse handler om FCMs forsmåede angreb på Brøndby Læs mere

 

C/N: Transferblog

01/09 Her bliver der løbende opdateret med forskellige rygter og nyheder med korte kommentarer Læs mere

 

C/N: Dynastiets død

01/09 Denne analyse handler om Manchester Uniteds endeligt Læs mere

 

Afstemning

Hvem vinder Champions League?