Video : Tipsbladet
Generelle

Udrensning: Brutalt, men OB er blevet ligegyldige

Med ansættelsen af fodbolddirektør Björn Wesström var Michael Hemmingsen overflødig - og noget større aftryk har OB-legenden da heller ikke sat, mener Tipsbladets kommentator Allan Olsen

NYE KOSTE fejer som bekendt bedst - og nytiltrådte Björn Wesström er som ny fodbolddirektør i OB igang med noget af end forårsrengøring!

Allerede søndag gik snakken på assistenttræner Peter Feher, der ikke var til kampen mod FCM. Sygdom, lød forklaringen fra OB, men mandag blev han så officielt sat fra bestillingen. Et halvt år nåede Feher at være assistent i OB.

Men han var ikke eneste offer i Björn Wesströms nye organisationsplan for OB. Klublegenden Michael Hemmingsen blev også bedt om at pakke kufferten - og der har næppe været hverken brunsviger eller Albani-pilsnere til den snak…

Brutalt, men nødvendigt.

VED TILTRÆDELSEN tiltrædelsen 1. januar overtog Björn Wesström nogle af Hemmingsens arbejdsopgaver - og det er vel næppe en stor overraskelse, at en klub af OB’s størrelse ikke både har en fodbolddirektør og en sportschef.

OB vinder hverken danske eller fynske mesterskaber for deres kommunikation. Hverken i sagen om Lars Høgh eller omkring Hemmingsen/Feher, men det ændrer jo ikke på, at der er et kæmpe behov for temposkift i OB.

Kig lige på disse placeringer:

  • 20/21: 9
  • 19/20: 7
  • 18/19: 5
  • 17/18: 7 eller 8 (to nedrykningspuljer)
  • 16/17: 9 eller 10 (to nedrykningspuljer)

Ikke specielt prangende, vel.

JEG ER HELT MED på, at spillerbudgettet i OB ikke kan hamle med de glade dage med Lars Olsen, hvor fynboerne nappede tre sølvmedaljer i træk fra 2008/9-sæsonen og frem. Men helt på røven er OB altså ikke. Både Silkeborg og Randers får mere ud af mindre - og OB har stadig et top-seks-budget.

Det er da også nærliggende at pege på først Jesper Hansen og siden Michael Hemmingsen i sportschef-rollerne, der ikke fomåede at lægge en klar strategi for, hvad OB skulle være for en størrelse.

DEN HÆNGER NU på Björn Wesström, der i hvertfald har gjort OB helt fri af fortidens legende-navne, der på forunderlig vis på forskellige måder har bragt OB ud af balance. Tænk Ricardo, tænk Lars Høgh - og nu et ganske kort mellemspil med Michael Hemmingsen, der blot nåede lidt over to år på posten som sportschef i OB.

Det står i hvert fald mejslet i betonen på Odense Stadion, at Michael Hemmingsens aftryk som spiller i OB overgår indsatsen som sportschef med lysår.

FOR SAGEN ER JO helt enkelt den, at når OB kun en gang i fem sæsoner formår at klemme sig med i medaljeslutspillet, så har man fejlet stort.

Det er ikke bare Hemmingsens fejl, og derfor gør Björn Wesström helt ret i at underkaste hele OB et servicetjek.

Det er bydende nødvendigt, hvis OB skal hives ud af rollen som det tynde og kedelige øl i Superligaen!