Blog: FCM og deres managerspil
Foto: Polfoto
Generelle

Blog: FCM og deres managerspil

FCM har bevist i deres vintertransfervindue, at de ikke længere er den klub, som var kendt for talentudvikling. Nu er det kold forretning, hvor de unge må se til fra sidelinjen. Alt takket være Benham og Smartodds, der på mange måder minder om et computerspil.

FC Midtjylland er af mange - blandt andet tipsbladet.dk's egne brugere - blevet udråbt som den helt store vinder af transfervinduet denne sommer. Det har de gjort ved at leje en masse talentfulde spillere ud, så de kan udvikle sig og på lang sigt blive faste på holdets førstehold.

Nej, selvfølgelig er det ikke derfor. Det er det, fordi Matthew Benhams veludviklede scoutingsystem, som også er bedre kendt som Football Manager 2011 (de kalder det selv Smartodds). Det var nemlig i netop dén udgave, at Vaclav Kadlec (som FCM ikke fik hentet) lignede en spiller med et stort potentiale. Nu er ser det mere tungt ud i Eintracht Frankfurt.

Her kan klubejer Benham sidde og kigge på spillere, ligesom FCM-formand Rasmus Ankersen kan kigge med via dens multiplayer-funktion. Det er utroligt, at ingen andre klubber i Danmark har opdaget, at man bare kan gøre sådan.

På den måde har midtjyderne kunne finde frem til Johan Dahlin, der først var tiltænkt pladsen som angriber. Desværre havde de nok set forkert på den tidligere svenske landsholdsspiller Martin Dahlin og Johan. Det kostede pladsen for Jakob Haugaard i målet, og spørgsmålet om hvorvidt FCM stadig er en klub med fokus på talentudvikling blev pustet op. 

I stedet fandt man angriberen Martin Pusic i Esbjerg, der udover mål er kendt for at se tøsefornærmet ud, når andre end ham scorer for det hold, han spiller for. Han er desuden blevet vurderet som en 3-stjernet spiller i en 15-sider lang rapport, som "Football Manager" har lavet. Det er i øvrigt også tre stjerner, som Daniel Agger er vurderet til.

BT har beskrevet, at rapporten fortæller, at med et køb af Pusic, så stiger chancen for et mesterskab i denne sæson med 79 procent til 99 procent. Mere Football Manager-agtigt kan det næsten ikke blive. Det er dog også noget Ankersen senere har været ude og afvise. 

Det har samtidig også spillet ind, at man har kunne holde på venstrekanten Sylvester Igboun. Hvor mange procent det har betydet, vides ikke, men åbenbart nok til at man ikke ville sælge ham til Shanghai, der eftersigende var klar med en stor lønpakke til ham. Så stor at hele familien og nabolaget hjemme i Nigeria aldrig ville mangle penge igen. Men FCM sagde nej. Klubben og Steinlein ville have en afløser på plads inden et salg, og det fik de ikke.

Igen sætter det spørgsmålstegn ved de paroler klubben har om sig selv, som "klubben, der kan sælge spillere videre."

FCMs transfervindue viser i denne vinter virkelig hvor de står nu med Matthew Benham ved roret. Det er en ny klub, hvor svage punkter på holdet ikke bliver overladt til et håbefuldt talent - medmindre det er Pione Sisto, der er tale om. Der bliver i stedet hentet dyre udlændinge ind, som ikke har boet i Ikast i det meste af deres ungdom og derfor ved, hvordan landsdelen er.

Spændende bliver det nu, hvilken del af holdet som Football Manager-eksperterne til sommer føler sig klar til at købe ind til. Venstrebacken er en af de pladser, som endnu ikke er besat af en spiller med en dyr kontrakt.