Video : Tipsbladet
Champions League

Blikfang: Hvorfor sejler COVID-19 for BIF og FCM?

Messi er i Paris, Hyballa er stoppet i Esbjerg, og Brøndby har problemer med COVID-19 før de vitale CL-kvalkampe. Tipsbladets chefredaktør ser tilbage på ugens største begivenheder og det, der venter i weekenden.

Hvordan kunne Lionel Messi græde i Barcelona søndag og storsmile i Paris tirsdag?

Hvor bizar er Esbjergs sæson på en skala fra 1 til 10?

Hvad er det for noget med den milliardaftale, Barcelona sagde nej til, og som Real Madrid nu lægger sag an mod?

Hvorfor er COVID-19 sådan et problem for de danske Champions League-deltagere?

Og hvorfor er Manchester City og Paris Saint-Germain så kiksede på sociale medier?

Vi har taget et kig på ugens største fodboldhistorier og hvad de reelt betød, ud over det aktørerne selv sagde.

Lionel Messis tårer og skifte til Paris Saint-Germain

Det med mænd i sportsverdenen og deres tårer har fyldt meget i debatten i Danmark i den seneste uges tid, og selvfølgelig er det noget vrøvl, at det skulle være et problem.

At Lionel Messi var ked af at sige farvel til sin klub og sine venner på et pressemøde er også meget menneskeligt og logisk.

Men Messis tårer fritager ham ikke for også at få de hårde spørgsmål, eller burde i hvert fald ikke gøre det.

For hvordan kan det præcis være, en kontraktfri spiller ikke bare kunne blive i Barcelona på hvad den spanske minimumsløn nu må være, hvis han virkelig gerne ville?

Hvorfor hævde, at det var mod reglerne at få mere end 50 procent mindre i løn, når nu kontrakten var udløbet og dermed totalt irrelevant juridisk?

Det er helt rimeligt, at Lionel Messi vælger en ny arbejdsgiver, her Paris Saint-Germain, og tager sig så godt betalt som muligt med de enestående evner, han har.

Men forløbet bærer præg af, at alle skulle have omverdenen til at købe præcis deres historie - både FC Barcelona, der kunne give aben for Messis farvel til La Liga og den tidligere klubledelse, og Lionel Messi, der kom fra klubben gennem to årtier med historien om, at han faktisk ikke ville sige farvel og tage den nye kontrakt i Paris Saint-Germain.

Også PSG har været optaget af at få præcis den rigtige historie ud, blandt andet med Qatar-ejede beIN SPORTS’ velvillige hjælp, uden at man har stødt Barcelonas millioner af fans.

Lionel Messis skifte er et slag mod den romantiske drøm om spillerne, der kun optræder for én klub og er hævet over det moderne spils pengeræs.

Men man skal altså også aktivt lukke øjnene for ikke at se, at Lionel Messi er præcis lige så stor del af moderne fodbold med dets goder og onder, som mange af hans kolleger også er.

Her er min dybere analyse af sagen fra Tipsbladets trykte udgave fredag 13. august.

Hyballa fik nok før Esbjergs ejere

Onsdag sagde Peter Hyballa op som cheftræner i Esbjerg, der også samtidig kunne fortælle, at direktør Brian Knudsen stopper.

Hyballa gentog onsdag, at han og hans familie har været udsat for trusler og racisme i Danmark, mens Esbjergs spillertrup og mange fans nok ikke er helt enige i, at det er Hyballa, der er ofret.

Væk er en lang række spillere med Jakob Ankersen som det største navn, der fik ophævet kontrakten i Esbjerg.

Flere spørgsmål melder sig.

Har Hyballa i sidste ende hjulpet Esbjergs ejere med at rydde ud i en trup, man ikke troede på? Eller har ejerne jokket helt ekstremt i spinaten ved at slippe spillere, der ifølge Tipsbladets kilder kunne have indbragt millioner i transferbetalinger her og nu, for slet ikke at tale om næste år?

Og hvad ligger der præcist i, at formanden nu erkender, at man tog fejl, og hvad får det af konsekvenser fra nu af?

Ejerkredsen har faktisk haft rimelig succes i Barnsley og Oostende, så det skal blive ekstremt interessant at se, hvad man nu gør efter at have hentet et væld af spillere fra Barnsley.

EfB har spillet som en pose nødder i de første runder, og ligner et hold, der bare skal være glad for Top 6 i 1. Division.

Men hvis den ny cheftræner Roland Vrabec får skabt et godt forhold til truppen, kan energien hurtigt vende tilbage, og der er stadig 2 1/2 uge til at handle spillere.

Hvad sker der for PSG og City på de sociale medier?

Fair nok, at det er fedt at få lavet et af historiens største transferkup, og at man er ved at koge over i begejstring for at få Messi.

Men der var dælme fart på PSG’s konti på sociale medier, da Messi-aftalen nærmede sig.

Man havde video fra Messis fly på turen til Paris, en drone drønede tilsyneladende rundt hele dagen ved Parc des Princes og optog lækker video, og trøjenummer 30, som da Messi kom på førsteholdet i Barcelona?

Det var lidt corny, men ok, der var dælme mange brugere på.

Men City?

Peaky Blinders?

Som foregår i Birmingham?

Bevares, Jack Grealish er fra byen, men de fire andre er fra London og Manchester?

Man skal vist være City-fan eller arbejde i City for at købe arbejder-referencen (det er vel ikke kriminaliteten i Peaky, man henviser til?!), og rivalerne havde da også en fest.

Er Brøndby og FCM for flinke til at følge COVID-reglerne?

Hvad i alverden er det, der sker med fodboldspillere og coronavirussen?

FC Midtjyllands muligheder mod PSV blev totalt smadret af positive coronatests, selv om langt de fleste spillere har fået første vaccination og mange også nummer to.

Og i denne uge har det så været Brøndbys tur til et decideret corona-mareridt med et lazaret af spillere, der ryger i karantæne og ikke er med mod Red Bull Salzburg.

Man havde næppe en chance med alle mand klar, men nu går det da rent galt.

Så hvad er fat?

Brøndby og FC Midtjylland er i nogen grad fanget af, at der virkelig bliver testet igennem af UEFA, når man skal spille europæisk. Det bliver man ikke længere i Superligaen, hvor man slipper for tests, når der er gået 14 dage efter første vaccination.

Stiller det FCM og Brøndby dårligere i Superligaen, hvor konkurrenterne slet ikke bliver testet så ofte?

Er fodboldspillere i 20’erne bare nogle sociale dyr, der samler smitten op?

Det her kan sagtens blive et tema i superligaen i efteråret, hvor Brøndby, FCM, Randers og måske også FC København skal spille gruppespil.

Læs vores artikel om, hvorfor spillerne bliver smittet trods vaccinationer, her.

Transfers i Superligaen

Victor Nelsson er solgt til Galatasaray.

Andreas Maxsø kom ikke til FK Rostov alligevel.

Handlen med denne meget lovende brasilianske angriber trækker ud for FC Midtjylland - ja måske kan det bliver til januar eller slet ikke. Atlético Mineiro er ellers ved at finde en meget kendt angrebsmakker til Hulk.

Jens-Lys Cajuste tiltrækker sig megen - og fortjent - opmærksomhed efter sin meget flotte 2020/21-sæson (se en bid af vores store interview før CL-debuten i oktober her).

(Og nej, det kan sagtens være, at han ender et andet sted end Brentford, som jeg foreslog for en uge siden)