Video : Tipsbladet
Premier League

Eriksen giver mere mening end Cristiano Ronaldo

LEDER: Premier League begynder i denne weekend, og det er en uge tidligere end normalt på grund af VM-slutrunden i Qatar, der lægger hårdt pres på fodboldkalenderen.

DETTE ER EN LEDER FRA TIPSBLADET FREDAG 5. AUGUST

Christian Eriksens skifte til Manchester United har fyldt meget denne sommer, og det kan og skal selvfølgelig ikke være anderledes.

Midtbanespilleren vendte på flotteste vis tilbage til professionel fodbold i foråret med en stribe gode kampe for Brentford, der spillede sig ud af vinterens krise og havnede midt i tabellen.

Udsigten til fast spilletid og det mulige køb af Frenkie de Jong er et stort tema, for det kan få stor betydning for mulighederne. Det er trods alt naivt at tro, Manchester United vil betale kassen for de Jong efter at have overtalt ham til et skifte, og så planlægge med at sætte ham på bænken bag Eriksen, McTominay eller Fred.

Dernæst er jeg yderst spændt på at se klubbens og træner Erik ten Hags reaktion, når den første resultat-krise dukker op. Får ten Hag, fodbolddirektøren John Murtough og den ny direktør Richard Arnold lov til at drive klubben, eller ryster ejerne igen på hånden, selvom de har sagt farvel til deres mand Ed Woodward og på papiret givet Richard Arnold tøjlerne?

Indtil nu har signalerne været fornuftige med en erkendelse hos den ny ledelse af, at man ikke bare er et enkelt stjernekøb fra at spille med om mesterskabet, hvilket sidste års køb og efterfølgende stjernerolle til Cristiano Ronaldo antydede, ligesom den treårige forlængelse af Ole Gunnar Solskjærs kontrakt for kun 13 måneder siden gjorde det.

Store individualister som Cristiano Ronaldo kan egenhændigt slå oprykkere og med møje og besvær økonomisk underlegne modstandere i et Europa-gruppespil, og det klæder den nuværende gruppe United-bosser at have taget hul på erkendelsen af, at de seneste 10 år stort set er blevet spildt, og at man ikke har bygget noget stort og velfungerende op i de seneste år trods megen bragesnak om netop en fantastisk og unik kultur.

Det ideelle for Eriksen havde været en rotationsrolle i en af de sportsligt stærkere klubber, der kan vinde noget.

Vi aner ikke, om en sådan klub bød sig til, og med ten Hag som chef og et lille, måske naivt håb i Manchester om bedre tider i stedet for de seneste ni års kaos, kan skiftet give mening for danskeren.

Eksklubben Brentford fylder ikke lige så meget som Eriksen i England, men derfor er klubben med Thomas Frank i spidsen stadig spændende at følge.

I skrivende stund var det endnu ikke klart, om Mikkel Damsgaard ville skifte til Brentford fra Sampdoria eller ej, men klubben fortsætter med at trække på de danske kontakter, selvom Christian Eriksen og nøglefiguren Rasmus Ankersen nu er i henholdsvis Manchester og Southampton.

Bliver den ved med det uden Rasmus Ankersen?

Det er et af de fælles spørgsmål mellem Brentford og FC Midtjylland, hvor fremtiden stadig er under overvejelse efter Ankersens skifte til Southampton og et setup med den danske forretningsmand Henrik Kraft og den serbiske milliardær Dragan Solak, hvor oplægget indtil videre er et betydeligt mere forgrenet klubsamarbejde end det, Brentford, FC Midtjylland og den lille 1. Divisions-sidevogn FC Fredericia kan mønstre.

Southampton har hentet fire 18- til 20-årige for 75-100 millioner kroner snuden, mens vi fortsat har til gode at se, hvem man opkøber som satellitklubber omkring Premier League-klubben – Brøndby IF bliver det næppe, selvom man nok har kastet et blik på de blågule, hvor fanbasen næppe er pjattet med at blive del af noget som helst med ordet 'satellit' involveret.

Philip Billing og Bournemouth er tilbage i Premier League, mens Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham nok er det bedste bud på en dansker, der skal spille med helt i toppen, med mindre Manchester United overrasker undertegnede og mange andre end klubbens mest dedikerede tilhængere.

Rasmus Nissen Kristensen er ny mand i Premier League som profilkøb i Leeds United, hvor amerikanske Jesse Marsch blev træner i foråret og tydeligvis fortsætter ned ad Red Bull-stien, han er hentet direkte fra, med den danske back hentet qua den fælles fortid i Salzburg.

'NK' er for de uindviede et kraftværk af dimensioner, der vil passe fint i Leeds, hvis ellers Marsch og trænerne formår at forløse stilen, der ikke er helt ulig Marcelo Bielsas, men som heller ikke har vist sig at være nem at oversætte til Premier League trods flere forsøg. Den 21-årige amerikanske midtbanespiller Brenden Aaronson vil enkelte kunne huske fra Champions League-kampene mod Brøndby i august sidste år – ham skal I glæde jer til, hvis han veksler skyhøjt potentiale til toppræstationer i England.

Og så kom ugen, hvor Kasper Schmeichel sagde farvel til Leicester til fordel for det behagelige klima og en sportslig udfordring i Nice, der gerne vil tilbage til dysten om Champions League-pladserne i Ligue 1 efter nogle skuffende sæsoner i udkanten af Europa-pladserne.

Schmeichel blev præsenteret i Nice kort før deadline på dette blad til stor jubel for fansene, mens Leicester sagde pænt farvel til en vigtig brik i mesterskabssæsonen i 2016. Der venter målmanden en fin sidste eller næstsidste adresse i karrieren, mens Leicester begynder orfra i denne sæson efter et skuffende 2021/22 med åbent tivoli nede i defensiven.