• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Tager Jonas Dal FCM-telefonlisten med sig til Horsens?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonas Dal er ny cheftræner i AC Horsens. Han kommer fra FC Fredericia, der som bekendt er tæt knyttet til de danske mestre fra FC Midtjylland. Kan det blive en trumf i ærmet for Dal?

Af Troels Bager Thøgersen

Nedenstående er bragt i fredagens udgave af Tipsbladet. Du får Tipsbladet med, når du køber Ekstra Bladet om fredagen. Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

I denne uge lagde AC Horsens kursen efter Bo Henriksen-æraen, da Jonas Dal blev ansat som cheftræner, og Niels-Erik Søndergaard blev hentet ind fra et helt fodboldliv i Esbjerg fB til at være sports- og talentchef i den østjyske klub.

At Bo Henriksen stopper nu, kort tid efter at have annonceret sit stop efter sæsonen 2020/21, kan kun komme bag på dem, der insisterer på, at alle pressemeddelelser skal læses bogstaveligt og aldrig tolkes ind i en større kontekst. Selvfølgelig skulle AC Horsens videre, og det kom man så i denne uge, en lille måned efter trænerens og klubbens gensidige aftale.

Hvor AC Horsens står med Jonas Dal og Niels Erik Søndergaard skal vi nok følge op på journalistisk i både Tipsbladet og på tipsbladet.dk i den kommende tid, men med Tipsbladet-transferkasketten trukket godt ned om ørerne er Horsens' kursskifte på flere måde interessant.

Læs også:Medie: Simon Makienok til lægetjek i tysk klub

I den sammenhæng bliver det ikke mindst interessant at følge, hvad ansættelserne betyder for forholdet til FC Midtjylland.

”Hvilket forhold”, spørger du måske, men jo, det er så absolut eksisterende og kan udvikle sig nu, hvis ellers Horsens og FC Midtjylland vil.

Jonas Dal kommer fra det tilsvarende job i naboklubben Fredericia, og i de to sæsoner, han har været cheftræner, har 1. divisionsklubben haft et samarbejde med FC Midtjylland.

Her taler vi ikke bare om, at Jonas Dal begyndte som træner i FC Midtjylland, eller at lederne i FC Midtjylland og Fredericia begge kan lide Wiener Melange – FC Fredericia og FC Midtjylland har en skriftlig samarbejdsaftale.

Læs også:FCN rykker U19-topscorer op i Superliga-truppen: Fansene kan glæde sig

Den aftale har konkret betydet, at Fredericia siden juli 2018 har indgået i alt 14 lejeaftaler med FC Midtjylland om primært yngre førsteholdsspillere uden umiddelbar vej til spilletid i Herning.

I den sammenhæng starter AC Horsens langt fra på bar bund. Under Bo Henriksen har man siden oprykningen i 2016 hentet i alt otte spillere i FC Midtjylland på leje og fri transfer, senest den lovende unge angriber Casper Tengstedt, der spillede sidste sæson på Nürnbergs andethold i Regionalliga Bayern.

Nu har AC Horsens så hyret Jonas Dal, der bortset fra korte afstikkere til Island og Skive tilbragte hele sin fodboldtilværelse i Ikast og siden FC Midtjylland indtil 2012, og som FC Midtjylland aktivt sendte spillere til nede i 1. division.

Bo Henriksen talte selv i Tipsbladet tidligere på året om at holde Horsens-forbindelsen til FC Midtjylland varm, og med ansættelsen af Jonas Dal kan østjyderne dårligt ligge mere lunt til yderligere handler med FC Midtjylland, når og hvis FCM kan se fordelen i at få luftet reservespillere i landets bedste række frem for i 1. division eller udlandet.

Læs også:Randers-spiller skifter plads: Bliver et mere oplagt salgsemne

Læs også:2. divisionsklub henter to spillere fra Superligaen

Læs også:Ung testspiller forlader Brøndby - rejser hjem til Sverige

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus