• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Jonas Bager åbner op: Sportsligt har sæsonen været en katastrofe

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Randers-profil skiftede for et år siden Danmark ud med Belgien, men året er ikke gået, som Jonas Bager havde håbet på. Og det skyldes blandt andet, at han har været for ivrig for at vise sig frem.

Af Kenneth Jensen

Jonas Bager tager sig til tænderne.

Efter en hovedstødsduel med AaB's Tom van Weert, hvor den 21-årige Randers-stopper ved at uheld rammer tænderne i skulderen på hollænderen, kan Bager mærke, at noget er galt. Forsvarsspilleren tager sig igen til tænderne, for det gør ondt, men beslutter sig for at krige videre og spille kampen til ende.

Randers vandt opgøret 3-0 mod AaB den 10. februar 2019, men efterfølgende kunne Jonas Bager konstatere, at den var helt gal med en tand. Den blev fjernet, og i dag er der en kunstig tand som erstatning.

Den historie fortæller, hvor meget centerbacken ofrer sig, når han spiller fodbold. Men det er ikke altid en fordel at spille med småskader - det har Jonas Bager fundet ud af efter en svær sæson i Belgien, hvor problemer har hæmmet hans muligheder.

For et år siden blev den nu 23-årige tidligere U21-landsholdsspiller solgt fra Randers FC til Royale Union Saint-Gilloise fra den næstbedste belgiske række, men spilletid har der ikke været meget af for forsvarsspilleren.

- Det har ikke været nemt, fordi jeg var ankelskadet, da jeg kom. Det satte nogle ringe i vandet i forhold til sæsonen, der aldrig blev helt god, fordi min ankel var skidt. Man kunne ikke finde ud af problemet med anklen, og det blev ikke rigtigt bedre. Samtidig prøvede jeg at forcere igennem i stedet for at få den ordnet. Det gav ikke succes, og jeg har reelt ikke været konkurrencedygtig, siger Jonas Bager til tipsbladet.dk.

Stopperen er ikke bange for at bruge markante ord til at vurdere sæsonen.

- Det har været et paradoksalt år, når man koger det ned. Sportsligt har det været et katastrofalt år, men på det personlige og det mentale plan har jeg udviklet mig meget. Jeg har det godt med holdkammeraterne hernede - Casper (Nielsen) er den anden dansker her - og det har jeg nydt. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg har mod på en masse mere, og tilværelsen har vært fantastisk i et nyt land med en ny kultur og et nyt sprog. Som menneske vokser man af sådan noget, siger Jonas Bager om udfordringerne i Belgien og forklarer:

- Som fodboldspiller er der ikke noget, der er svært, når det hele går godt. Det er verdens bedste job, og det hele spiller. Man skal for alvor grave dybt, når det ikke spiller. Det har jeg også gjort. I udlandet er man helt alene, og det har sejlet sportsligt. Så er det, man finder ud af, hvad man er lavet af. Det er jeg kommet igennem. Jeg har ikke meget at klage over, for jeg gør det, jeg elsker. Det er kun det sportlige, der mangler.

Fravalgt af dansk-spanier
Danskeren kan se tilbage på en sæson, der kun kastede seks liga-kampe af sig. Det er ikke meget med tanke på, at Bager kom fra en rolle som fast mand i Randers FC, ligesom han i øvrigt var på U21-landsholdet og med ved sidste års U21-EM slutrunde.

Men stopperen måtte sande, at dansk-spanske Thomas Christiansen - der var træner for holdet i den sæson, der netop er slut - foretrak andre spillere. Christiansen er siden blevet fyret i klubben, der ikke formåede at rykke op i den bedste belgiske række.

- Thomas og jeg er meget forskellige. Jeg respekterer ham personligt meget, men på det sportslige plan fandt vi aldrig hinanden. Jeg har stor respekt for, hvordan han behandlede mig, og jeg er da ked af, at det ikke fungerede for ham. Tingene går hurtigt i fodboldverdenen.

- Jeg kunne godt se ud over det faktum, at han ikke lige var min type. Han er en god person, der gik meget op i at være ærlig, så det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke lykkedes for ham hernede, konstaterer Jonas Bager.

Han vil ikke en ny sæson, hvor det bliver til alt for lidt spilletid, men Jonas Bager vil - udover at holde sig fit - kæmpe hårdt for sin chance. 

- Jeg har slet ikke givet op. Nogle gange kommer noget ud af en tilfældighed, men for mig har det altid lønnet sig at arbejde hårdt og holde snuden i sporet og tro på, at chancen kommer. Det gør den nogle gange, når man mindst venter det, siger centerbacken, der ikke vil spekulere i, hvad der eventuelt skal ske, hvis det ikke bliver til mere spilletid:

- Jeg koncentrerer mig om mig selv lige nu, og så må agenter tage sig af det udenom, ligesom træneren skal vælge dem, han vil satse på. Det er jo på sin vis ude af mine hænder, så i stedet har jeg fokus på at gøre det godt. Vi har en anden træner nu, der er meget mere mig. Jeg ved ikke, om han vil satse på mig, men som trænertype og person er han god for mig.

Endelig skadesfri
Sæsonen i den næstbedste belgiske række indledes om et par uger, og her finder Jonas Bager altså ud om, han er blandt Felice Mazzus foretrukne spillere. Union Saint-Gilloise går endnu en sæson i møde, hvor der skal kæmpes om oprykning, og det håber Jonas Bager naturligvis på at være en del af.  Men han skal spille, ikke sidde på bænken.

Når man kigger på statistikkerne fra sidste sæson, ofrede han sig, selv om han havde store problemer. Statistikken er brutal, for her fremgår det ikke, at han havde problemer - her står der bare, at han sad på bænken i stort set alle uger.

- I bagklogskabens klare lys skulle jeg have fået styr på anklen, inden jeg startede op. Det var et nyt sted for mig, så det var iveren, der desværre gjorde, at jeg kom i gang for tidligt. Derfor har jeg heller ikke fået vist mig ordentligt frem. Det skal være noget helt andet i den her sæson. Anklen har det godt, og jeg føler, jeg gør det godt og byder mig til.

- Den her klub satser meget og henter gode spillere, og jeg ærgrer mig over, at jeg endnu ikke har slået til de gange, jeg har fået muligheden. Men de har ikke set det bedste af mig endnu, så jeg er optimistisk omkring fremtiden, siger Jonas Bager.

Nu har den 23-årige forsvarsspiller altså fået styr på fysikken, og så kæmper han videre i den belgiske klub, hvor den danske holdkammerat Casper Nielsen har været fast mand og været en af profilerne.

Jonas Bager har fortsat to år igen af aftalen med Royale Union Saint-Gilloise. 

Læs også:Thomasberg om Randers-sæson: Godkendt og ikke mere

Læs også:Dansker i Belgien åbner for skifte: Klar til at tage næste skridt

Læs også:Randers-talent imponerer: Pæne adresser i Europa følger ham

Læs også:Medie: Premier League-klub melder sig ind i kampen om gratis FCN-profil

Læs også:RFC-chef roser teenager: Ser ham som Superliga-spiller, når fysikken kommer med

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.