Bundesliga

Schalke med den bedste sæsonstart i 38 år

Efter 2-1 sejren ude over Stuttgart i weekenden har Schalke 04 begået den bedste Bundesliga-start siden 1971. Tyskerne taler om Felix Magath-underet. Uden penge er han ved at bygge nyt ungt storhold op.

Schalke 04 har i mange år haft store armbevægelser med store indkøb af profiler som Kevin Kuranyi og Jefferson Farfan, men op til denne sæson fik den nye træner Felix Magath ikke meget at arbejde med. Finanskrisen gjorde, at Schalke beholdte tegnebogen i baglommen, og Magath måtte nøjes med at hente spillere som Christoph Moritz fra Aachens U/19-hold og Lukas Schmitz fra Bochums andethold.

Alligevel ligger Schalke nu på en tredjeplads i Bundesligaen efter at have fået den bedste start på en sæson siden 1971. Og netop Moritz og Schmitz har fået chancen og strålet, ligesom andre unge spillere som Carlos Zambrano, Manuel Neuer, Benedikt Höwedes og Levan Kenia.

Felix Magath gjorde i sidste sæson Wolfsburg til tyske mestre, og måske er han ved at gøre det samme med Schalke.

- Det har jeg ingen kommentarer til! Tabellen skal nok komme til at ændre sig markant, men forhåbentlig ikke så meget for os..., siger Magath til Bild.

Magath og Schalke har hentet 19 point i de første ni kampe, mens Hamburger SV og Leverkusen er de eneste, der har hentet flere. Nemlig 21. På søndag kan Schalke avancere endnu en plads, når de hjemme på Veltins Arena tager imod netop Hamburger SV.