Bundesliga

Svensson i pokerspil om kontraktforlængelse

Bo Svenssons kontrakt med Mainz udløber til sommer. Danskeren vil have mere spilletid men samtidig fortsætte i Bundesligaen. Det kan blive en vanskelig mission – men Svensson har en plan.

1. FSV Mainz 05 har haft en forrygende sæson. Oprykkerne ligger på en øjeblikkelig 8. plads i Bundesligaen, langt væk fra den nedrykningskamp som alle forventede. Danske Bo Svensson er en del af succesen, men ville gerne have en endnu større anpart.

- Jeg vil gerne spille lidt mere. Jeg synes selv, jeg har gjort det udmærket, men når man ikke spiller flere kampe i træk, kommer man ikke ind i rytmen. De kampe jeg har spillet, har jeg fået ros for, men det har ikke været tilstrækkeligt til at blive stamspiller, siger Bo Svensson til tipsbladet.dk.

12 ud af 16 kampe heraf syv fra start er, hvad den 30-årige dansker kan se tilbage på. Holdets og dermed forsvarets succes har gjort det svært at komme i betragtning til en fast startplads, men juleferien kan måske komme Svensson til gavn.

- I vinterpausen skal vi på en træningslejr, og det kan være kortene bliver blandet lidt på den. Jeg kan godt forstå, træneren ikke vil lave de store rokeringer inden jul - for vi har fået mange flere point, end alle regnede med. Jeg vil give den gas på den træningslejr i januar, og jeg har bevist, at jeg er god nok til at spille på holdet, mener den tidligere FC København-spiller.

2010 byder på mere end blot kampen om pladser, idet Bo Svenssons kontrakt med Bundesliga-overraskelsen udløber til sommer. Danskeren har ikke talt med klubben endnu, men forudser spændende forhandlinger, hvor han får brug for specielt sin 6. sans.

- Jeg føler mig i god form og vil selvfølgelig gerne spille mere, end jeg gør nu. For et halvt år siden havde spilletid nok betydet mindre, men nu har jeg set, at jeg kan gøre mig i Bundesligaen, så det er selvfølgelig blevet en højere prioritet. Jeg har ikke haft en snak med træneren, og man kan ikke få garantier, men jeg må prøve at aflæse, hvad han siger - og måske lige så vigtigt ikke siger. Det skal jeg veje op mod den fornemmelse, jeg selv har, forklarer Bo Svensson.

Han understreger, at ambitionerne fortsat ligger i Bundesligaen, men at han afventer klubbens træk. Mainz spiller årets sidste kamp fredag mod Schalke 04 og går så på juleferie.