Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Bundesliga

Ung Gladbach-dansker vil bide sig mere fast

Andreas Poulsen har haft et godt år i Gladbach på U23-mandskabet - nu vil han sparke døren ind til førsteholdet.

I 2011 hentede Borussia Mönchengladbach Oscar Wendt i FC København, og svenskeren har i mange år været den foretrukne venstre back i Bundesliga-klubben - således også i den forgangne sæson, hvor han kun missede to ligakampe.

Oscar Wendt er imidlertid blevet 33 år, så udløbsdatoen rykker nærmere for den tidligere FCK'er, der også har talt om, at han gerne vil nå at spille i IFK Göteborg igen inden pensionen. Dermed skal Gladbach til at grave en afløser frem, og allerede for et år siden tog klubben tilløb. Her hentede man Andreas Poulsen i FC Midtjylland for angiveligt 35 millioner kroner. 

Den 19-årige dansker kan berette om et lærerigt første år i Tyskland.

- Det går godt for mig i Gladbach, og jeg spiller en masse kampe med U23-holdet. Jeg er kommet godt ind i det hele og har lært klubben at kende, så jeg er godt tilfreds. Det er en stor klub i Tyskland, og det var selvfølgelig lidt svært i starten at komme til en ny klub i et nyt land og bo alene for første gang. Men jeg synes, det er gået godt med det hele, siger Andreas Poulsen til tipsbladet.dk.

Andreas Poulsen fik debut for Gladbach i sæsonens allerførste kamp, da han spillede en halv time i en pokalkamp mod upåagtede BSC Hastedt. Mere førsteholdsfodbold blev det ikke til, men det bekymrer ikke U21-landsholdsspilleren.

- Jeg havde ingen forventninger om, at jeg skulle ind og spille med det samme. Oscar Wendt har gjort det godt, så der er hård konkurrence. Oscar taler flydende dansk, og vi taler meget sammen. Han kender klubben og omgivelserne, og jeg lærer meget af ham, siger Poulsen, der fastslår, at der skal ske skridt i den rigtige retning i den kommende sæson:

- Jeg skal bide mig mere fast. Nu får vi ny træner, og det markerer en ny start for alle, så det er med at give den gas her i opstarten og gribe de chancer, der opstår.

Mange unge spillere i de største klubber lader sig med succes udleje en enkelt sæson for at få fast spilletid, men det står ikke skrevet i Andreas Poulsens drejebog.

- Jeg bliver 100 procent i Gladbach, siger han.

Andreas Poulsen nåede at spille 13 førsteholdskampe for FC Midtjylland inden skiftet til Tyskland.