Champions League

Ballade med Rangers-fans igen

Glasgow Rangers' fans var på krigsstien i Rumænien igår. Uaaceptabelt, siger direktøren, der også kritiserer det rumænske politi for brug af gas.

1-1 endte kampen på banen mellem Unirea Urziceni og Glasgow Rangers i aftes, men på lægterne var der ballade med Rangers' fans. Igen fristes man til at sige. I 2007 var den gal i Osasuna, og i 2008 var der ballade i Manhcester i forbindelse med UEFA Cup-finalen. I aftes gentog det sig så, hvor fans smed stole og andet kasteskyts efter politi og vagter på stadion.

- Enkelte fans' opførsel inde på stadion var uacceptabelt, og ingen har lyst til at se på det, siger Rangers-direktør Martin Bain til klubbens hjemmeside.

Bain kritiserer dog også de rumænske arrangører, der kun havde to tælleapparater åbne mod de aftalte fire. Og han kritiserer det rumænske politi for at bruge gas mod fansene.

- Det var også uacceptabelt, at der kun var to tælleapparater åbne, hvilket skabte problemer med at få adgang til stadion. Vi var her med repræsentanter fra UEFA, og vi aftalte, at der skulle være fire tælleapparater åbne, og at fans så bliver sprøjtet til med tåregas er fuldstændig uacceptabelt.

Fanformanden Andy Kerr slår fast overfor Sky Sports, at netop brugen af tåregassen kan have forårsaget urolighederne.

- Tåregassen blev brugt inden kampen, og jeg tror, at folk reagerede på det. Rammerne om kampen var rodede, og de brugte tåregas flere gange. Jeg synes ikke, at Rangers-fans har gjort noget forkert.

Glasgow Rangers kan forvente en sanktion fra UEFA.