Barca rundbarberede Shakhtar

Barcelona er i semifinalen. Det ligger fast, efter at catalanerne besejrede Shakhtar med 5-1 i den første kamp i Spanien.

Det ligner en semifinale mellem Real Madrid og FC Barcelona. Det må være konklusionen, efter at catalanerne onsdag aften besejrede en flok overmatchede ukrainere på Camp Nou med 5-1.

Allerede efter to minutter fik man et tydeligt billede på, hvilken vej pilen pegede. Efter blot to minutters spil bragte Andres Iniesta nemlig værterne foran med 1-0.

Denne føring fordoblede Dani Alves efter 34 minutters spil, og scorede dermed sit første mål for Barcelona, siden han for nyligt forlængede sin kontrakt med klubben. 2-0 var også stillingen ved halvtid.

Var der den mindste tvivl tilbage om udfaldet, da 2. halvleg gik i gang, blev denne aflivet fuldstændigt efter 53 minutter, da Gerard Pique gjorde det til 3-0.

Shakhtar fik dog lov til at lege lidt med, for efter 59 minutter spil fik Yaroslav Rakitskiy lov til at pynte på resultatet. Glæden over scoringen varede dog kort for Shakhtar, for ganske få sekunder senere havde Barcelona udbygget føringen yderligere. Soydou Keita lavede målet.

Det endelig søm i den ukrainske kiste blev slået i med fire minutter igen, da Xavi gjorde det til slutresultatet 5-1. Dermed er Barcelona i semifinalen - det er det vist ingen tvivl om.