Barcelona videre efter kæmpe drama

En udvisning, et straffespark og fire mål. Det var bare nogle af ingredienserne i aftenens CL-brag.

Barcelona er videre til kvartfinalen i Champions League efter et sandt drama på Nou Camp.

Arsenal havde ellers et fornuftigt udgangspunkt med en 2-1-føring i bagagen fra første kamp, men efter en bedrøvelig første halvleg og en medrivende anden halvleg, trak Barcelona det længste strå.

Første halvleg var en kedelig affære, hvor Arsenal ikke spillede særlig godt. Barcelona forsøgte sig, men fandt heller ikke et spillemæssigt flow. Der var til gengæld mange grimme frispark og nærkampe undervejs.

Tumult og kvælertag
Arsenal-keeper Szeczny måtte forlade banen midtvejs i første halvleg, men dramatikken toppede i kort før pausen, hvor en større tumultarisk scene endte med, at Barcelonas Abidal havde fat i halsen på Robin van Persie. Det udløste dog blot en advarsel til hollænderen samt fem minutters tillægstid.

Tillægstiden udnyttede Barcelona fint, idet Lionel Messi gjorde til 1-0 i tredje tillægsminut, da han fornemt udnyttede en frispilning fra Iniesta.

Efter pausen kom der for alvor gang i sagerne. Arsenals første store chance var ved et hjørnespark i 52. minut, som Sergio Busquets headede i eget mål og dermed gjorde det til 1-1.

Udvisning til van Persie
Men dramaet var slet ikke slut. Tre minutter senere blev Robin van Persie udvist, da han modtog sit andet gule kort efter at have trodset en offside-kendelse og spillet videre i støjen på Camp Nou.

Med en mand i undertal var det svært for Arsenal. Og det blev ikke lettere, da Xavi scorede til 2-1 efter flot kombinationsspil i det 68. minut. Minuttet blev det 3-1, da Messi udnyttede det straffespark, der blev begået mod Pedro.

Bendtner blev ikke helt
Mod slutfasen rullede det ene Barcelona-angreb ned mod Arsenal-målet, men det lykkedes ikke for hjemmeholdet at øge føringen.

Arsenal kunne heller ikke svare igen - trods indskiftning af Nicklas Bendtner, der fik en stor chance til slut - og dermed er The Gunners ude af Champions League, mens Barcelona er klar til kvartfinalerne.