Champions League

Chelsea-kamp minder Kvist om Ajax

FCK-kaptajnen har før været med til at vende et umuligt udgangspunkt på udebane.

Tipsbladet.dk i London
På pressemødet før Champions League 1/8-finalen mellem Chelsea og FC København varede det ikke længe, før Ståle Solbakken drog en af sine første europæiske kampe med FCK frem. Den stod mod Ajax i Amsterdam, og efter at have tabt 1-2 i Parken var de danske mestre i den grad undertippede.

- Så vi har været i denne situation en gang før, og da slog vi Ajax med 2-0, sagde Ståle Solbakken om den kamp, der sendte FCK på det første Champions League-eventyr tilbage i efteråret 2006. Og den tanke kan anfører William Kvist godt følge:

- Det er nok den kamp, jeg har spillet, hvor vi har været mest undertippet, og jeg kan huske, at min fornemmelse dengang var, at det heller ikke rigtigt lå i spillernes hoveder, at vi kunne gå videre efter den første kamp mod Ajax. Det kan selvfølgelig godt bare være, fordi jeg var ny på holdet, og at de ældre spillere oplevede det anderledes, men sådan husker jeg det.

- Men sådan er det ikke denne gang. Troen er større, selv om chancerne måske er mindre, end de var i Amsterdam, siger William Kvist og ligner en mand, der er klar til at kæmpe en hård kamp for igen at opnå det umulige.