Champions League

Elkjær: Champions League dødssyg og kedelig

TV3s fodboldekspert er utilfreds med storholdenes dominans i Champions League.

Han har i de seneste mange år tonet frem på danskerens TV-skærm som en af TV3+ faste eksperter i dækningen af Champions League-fodbolden, men Preben Elkjær er langt fra begejstret for det han ser - i hvert fald ikke i denne sæson.

Verdens fornemeste klubturnering er som regel domineret af de samme hold hvert eneste år, og siden FC Porto vandt turneringen i 2004, har den samlede vinder været et af Europas absolutte storhold. De mellemstore hold ryger ud forholdsvis tidligt i Champions League-turneringen og det er ødelæggende, mener den tidligere landsholds-stjerne.

- Feltet er blevet mindre og mindre år efter år. Der er efterhånden kun seks-otte klubber, der kan vinde Champions League: to spanske, to – måske endda kun én – italiensk, og tre engelske hold. Det er jo dødssygt og lige så kedeligt, som når FC København kvaser Superligaen allerede ved vinterpausen, siger Preben Elkjær til metroXpress.

Champions League sparkes i gang igen i aften, når der tages hul på ottendedelsfinalerne. I dag mødes AC Milan-Tottenham og Valencia-Schalke 04.

FC København skal i ilden om præcis en uge.