Video : Tipsbladet
Champions League

Guardiola undgår de unge spillere: Vi kan ikke vinde trofæer med dem

Manchester City bruger hvert år massevis af millioner på klubbens akademi, men det er meget få, der slipper igennem nåleøjet.

Manchester City åbnede tilbage i 2014 et storslået og dyrt ungdomsakademi, men hidtil er det ikke lykkedes dem at fremavle spillere som Chelsea har i form af Tammy Abraham, Mason Mount og Fikayo Tomori. I City forklarer Pep Guardiola, at det ganske enkelt ikke er muligt for en klub som deres at give de unge chancen.

Det fortæller han i et interview med Sky Sports.

- Grundlæggende er det nødvendigt for os at vinde titler, og processen for de unge spillere har brug for tid, og det bedste er at tage det skridt for skridt for de spillere, som vi har, siger han og fortsætter:

- Men når kravet i denne klub ikke nødvendigvis handler om at vinde Champions League, men at være der hver gang i alle turneringer, så har man brug for de erfarne spillere, som vi har. Talentet er der, og de vil også spille, men på samme tid skal vi også konkurrere mod de bedste i både England og Europa, lyder det fra Guardiola.

Derfor udpeger han endvidere, at man har brug for spillere som David Silva, Kevin de Bruyne, Sergio Agüero og Fernandinho, og med de unge spillere i klubben som Taylor Harwood-Bellis, Eric Garcia og Adrian Bernabe er det simpelthen ikke muligt at have dem fast med.

I Manchester City har en spiller som Phil Foden dog fået foden indenfor, og han er en fast del af den trup, som hver uge kæmper med om trofæer.