Landshold

30 spillere i spil til U/21-EM

I næste uge udtager Keld Bordinggaard 40 mand til sommerens U/21-EM. Men reelt er kun de 30 i spil til en plads i den endelige trup.

Næste torsdag - den 12. maj - udtager U/21-landstræner Keld Bordinggaard sin bruttotrup til dén EM-slutrunde, som fra den 11. til den 25. juni afvikles i Herning, Viborg, Aalborg og Aarhus. Bordinggaard udtager 40 mand, som alle er klar til at spille turneringen, men allerede den 23. maj skal han skuffe de 17. For kun 23 mand skal med i den endelige trup.

Læs også: Bendtner og co. skal beslutte sig nu

- Når jeg skal beslutte, hvem der skal med, kigger jeg først og fremmest på vores tre puljekampe. Det skal være spillere, som passer ind i den måde, vi vil spille på mod Schweiz, Hviderusland og Island, forklarer Keld Bordinggaard til tipsbladet.dk.

Men det skal ikke være spillere, som er ens. Tværtimod. U/21-landstræneren vil have forskelligartede spillere med til sommerens slutrunde.

Læs også: Boilesen gør indtryk

- Der er plads til at lege lidt. Vi skal ikke have kopier af spillerne. Det gælder om at have muligheder. Både fra kamp til kamp og i løbet af kampene, siger Bordinggaard og nævner HB Køges to meter høje angriber, Simon Christoffersen, som en spiller der kan profitere af dén politik.

Som alle mandskaber har det, har også U/21-holdet positioner, hvor besætningen er særdeles stærk, og positioner, hvor det modsatte er tilfældet.

- Vi har været stærke i det centrale forsvar og på målmandsposten, hvor vi har både Jonas Lössl og Mikkel Andersen. Men på højre kant har jeg lidt betænkeligheder. Her har både Emil Lyng, Henmrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen problemer med skader, fortæller Bordinggaard, der netop grundet disse skader står overfor flere svære valg.

- Feltet af spillere, som jeg er i tvivl om skal med til slutrunden, er lidt større end jeg havde håbet. Lige nu vil jeg tro, at der er cirka 30 spillere i spil til de 23 pladser i den endegyldige trup, slutter U/21-landstræneren.

Danmark spiller sin første kamp under U/21-EM den 11. juni mod Schweiz.