Landshold

Ambassadør: U/21 EM er historisk stort

Den islandske ambassadør i Danmark, Sturla Sigurjónsson, glæder sig over landets fodboldmæssige succes og ser frem til U21 EM i Danmark.

Island er til manges overraskelse repræsenteret ved sommerens U/21-slutrunde i Danmark.

Den fodboldmæssige succes glæder landets ambassadør i Danmark, Sturla Sigurjónsson, der ser frem til begivenheden.

- Man kan forvente, at der vil komme mange islændinge til slutrunden. Der bor allerede mange islændinge i landet, og de vil ikke kun strømme til fra Jylland, men også fra resten af Danmark. Samtidig kan vi forvente, at mange folk på Island også vil tage turen til Danmark for at følge holdet.

- Det er jo en stor ting for nationen, at man for første gang er med i en fodboldslutrunde, og mange mennesker ønsker at være en del af den historiske begivenhed. Derfor tror jeg U21-holdet vil få masser af støtte fra deres landsmænd under slutrunden, siger Sturla Sigurjónsson til den officielle hjemmeside for U/21 EM i Danmark.

Fodboldsucces smitter
Sigurjónsson mener ligefrem, at deltagelsen ved U/21-EM kan medføre fremgang i det islandske erhvervsliv.

- Man kan bestemt ikke udelukke, at U21-landsholdets succes vil have stor betydning for det islandske erhvervsliv. At det kan åbne nogle døre i samarbejdet med Danmark såvel som andre europæiske nationer. Såvel vurderer jeg også, at det kan have stor betydning rent turistmæssigt for Island. Al positiv omtale er bedre end tavshed, og det er så op til de islandske firmaer og organisationer, hvordan de vil bruge U21-holdets succes til at promovere sig selv, siger Sigurjónsson.

Det islandske U/21-landshold er i gruppe med Danmark, Hviderusland og Schweiz ved sommerens slutrunde.