Landshold

Danmark skifter syv

Spillere med fare for karantæne spares når U/17-landsholdet møder Frankrig ved EM-slutrunden 

U/17-landstræner Thomas Frank skifter hele syv mand i startopstillingen i forhold til sejren over England, når Danmark møder Frankrig i den sidste EM-puljekamp kl. 17.15 i Novi Sad.

Det betyder at de tre spillere, der endnu ikke har været i kamp i Serbien, får deres slutrunde-debut i kampen, der ingen betydning har for Danmark. Thomas Franks udvalgte er allerede klar til semifinale mod Tyskland på torsdag.

De mange udskiftninger handler om at spare spillere med fare for karantæne i semifinalen og om at skåne spillere, der trækkes med mindre skader. Det med karantæner er særdeles aktuelt, da Danmark i de første to kampe har fået seks gule kort, og da Tyskland får hele tre spillere i karantæne til semifinalen.

Den danske startopstilling mod Frankrig:

Christian Schultz - Derrick Nissen, Patrick Jensen, Nicolai Johannesen, Mads Aaquist - Pierre Emil Højbjerg, Lasse Vigen Christensen, Lucas Andersen - Lee Rochester Sørensen, Yussuf Poulsen, Riza Durmisi.

Af de 11 startende er kun Nicolai Johannesen og Riza Durmisi i forvejen belastet med gule kort. To gule kort i de indledende kampe giver karantæne i semifinalen, mens enlige gule kort fra den indledende pulje bliver slettet. Dermed kan danskerne håbe på en ren "straffeattest", når der fløjtes op til halvfinalen mod Tyskland på torsdag.

Kampen mod Frankrig vises direkte på Eurosport. Samtidig møder England Serbien. Frankrig er klar til semifinale med en sejr over Danmark. Så må England og Serbien nøjes med at kæmpe om tredjepladsen, der giver VM-kvalifikation.