Landshold

Lekic fik bevist sit værd

Rajko Lekic var glad og tilfreds med sin og ligalandsholdets tur til Thailand. Silkeborg-angriberen scorede to mål, men har det bragt ham tættere på VM i Sydafrika?

Flyveturen fra Thailand havde efterladt en smule træthed i hoved på Rajko Lekic, men Silkeborg-angriberens humør var ikke påvirket af de mange timer i luften, for turen med ligalandsholdet havde været en positiv oplevelse.

- Jeg er helt ekstrem glad for at få så meget spilletid, som jeg fik, og jeg synes, at jeg greb chancen. Det er gået rigtig fint, og jeg har scoret et par mål. Samtidig har jeg vist, at jeg også kan være den dybe angriber, der kan holde på holden og ligge den af, siger Rajko Lekic til tipsbladet.dk fra hjemmet i Ry.

De 14 dage i Thailand kom noget uventet for Lekic, der i første omgang ikke var blevet udtaget af Morten Olsen, men da Michael Lumb blev solgt til Rusland, blev døren åbnet for den 28-årige angriber. Lekic har tidligere hævdet, at han havde niveau til landsholdet, hvilket han fik bevist på turen.

- Da jeg blev udtaget, ville jeg gøre alt for at bevise, at det ikke var en fejl, og at jeg er god nok til det hold. Det var mit mål under hele turen, og jeg synes, det gik fint. Det var en god tur for mig og en god tur for holdet, siger Lekic.

Med to mål og mange minutter i benene kan turen også åbne mulighederne for et VM til sommer. Om Lekic er kommet tættere på, har han dog vanskeligt ved at bedømme.

- Der er selvfølgelig en grund til, at han tager de spillere med til Thailand, som han gør. Han ville gerne se nærmere på os, og hvad vi kunne i det system, som han nu spiller med. Jeg synes, det gik fint, men om jeg er kommet tættere på, er det vist kun Morten, der ved, slutter Rajko Lekic.

Danmark vandt turneringen i Thailand efter tre sejr af tre mulige. Næste test for landsholdet er 3. marts mod Østrig.