"Messi-mål" i ny dansk triumf

Superscoring af Lyngbys Christian Nørgaard skaffer U/17-landsholdet den tredje sejr ved EM og sender Frankrig hjem

Med et mål fra Lyngbys Christian Nørgaard helt a la Lionel Messi hentede det danske U/17-landshold den tredje sejr på stribe ved EM-slutrunden i Serbien.

Lyngby-spilleren blev skiftet ind 17 minutter efter pausen og lavede sin geniale solotur otte minutter senere. Det blev kampens eneste scoring, hvormed Danmark sender Frankrig hjem fra slutrunden og England videre til semifinalen. England vandt samtidig med 3-0 over Serbien.

Frankrig dominerede fra starten af 1. halvleg mod det reserveprægede danske mandskab. Danskerne forsvarede sig imidlertid dygtigt, men det kneb for de forreste at holde tilstrækkeligt i bolden.

Midtvejs i halvlegen fik franskmændene et par halvstore chancer, men halvlegens største mulighed tilfaldt Lyngbys Yussuf Poulsen tre minutter før pausen, da han var alene med Frankrigs målmand, der imidlertid fik blokeret til hjørnespark.

Landstræner Thomas Frank havde foretaget hele syv ændringer i startopstillingen i forhold til 2-0-sejren over England for bl.a. at spare spillere med et gult kort. Det gav et helt nykomponeret forsvar med Christian Schultz i målet, Vejle-spillerne Derrick Nissen og Patrick Jensen - alle tre slutrundedebutanter - og med Mads Aaquist på venstre back.

De nye spillere på det danske hold leverede en glimrende indsats, men det var først med indskiftningerne af Viktor Fischer, Kenneth Zohore og altså ikke mindst Christian Nørgaard, at der blev sat trumf på.

Frankrig havde fortsat mest spil i 2. halvleg, men afsluttede meget svagt de få gange, der opstod muligheder i den danske defensiv.

Med Englands sikre sejr i den anden kamp over Serbien er værtsnationen altså ikke alene ude af turneringen, men man går også glip af VM-deltagelse. Den sikrede Frankrig sig som trøst fra Danmarks gruppe.

Danmark møder nu Tyskland i den ene semifinale, et tysk hold der har fire nøglespillere i karantæne. Den anden semifinale står mellem Holland og England.