Landshold

Morten Olsen streger to erfarne

Morten Olsen har besluttet, at Thomas Kahlenberg og Daniel Jensen ikke spiller mod Norge den 26. marts. Andre er for tiden bedre, siger han.

Når Danmark den 26. marts møder Norge i Oslo, bliver det uden Thomas Kahlenberg og Daniel Jensen. Det slår landstræner Morten Olsen nu fast.

Thomas Kahlenberg er blevet suspenderet i sin klub Wolfsburg, så han ikke længere må træne med førsteholdet. Daniel Jensen har døjet meget med skader - senest i knæet - og han er ikke i nærheden af Werder Bremens hold i øjeblikket.

- De to spillere er ikke på tale til kampen mod Norge. Det bliver groft sagt umuligt for dem begge at komme i form til den kamp. De har brug for at spille, og det er der ikke noget, der tyder på, at de kommer til. Derudover er vi godt besat på de pladser, de spiller, siger Morten Olsen til tipsbladet.dk.

Landstræneren understreger, at han har talt med Thomas Kahlenberg, efter han er blevet suspenderet i Wolfsburg. Olsen ønsker dog ikke at gå i detaljer omkring samtalen med danskeren. Han nøjes med at konstatere, at Kahlenberg - ligesom Daniel Jensen - ikke er glemt for tid og evighed.

- Kahlenberg er en klassespiller, og jeg håber, at han kommer på fode igen, så han på et tidspunkt igen kan komme med på vores landshold. Daniel har ikke spillet i lang tid, han er skadet, og han har en kontrakt, der løber ud, men det betyder ikke, at vi har glemt ham. Når han er i form, har han mange kvaliteter, som vores hold sagtens kan bruge, siger Morten Olsen.

Spillere som William Kvist, Kasper Lorentzen, Michael Silberbauer, Thomas Enevoldsen og Martin Vingaard ser altså ud til at have overhalet de erfarne midtbanefolk Kahlenberg og Jensen med henholdsvis 36 og 52 landskampe på CV'et. Alle fem var de udtaget til kampen mod England 9. februar, og med Olsens udmelding er de rykket en tand tættere på genvalg til den vigtige EM-kvalifikationskamp i Oslo den 26. marts.