Landshold

VM-billet og semifinale i spil

U/17-landsholdet skal fredag søge at følge succés op mod EM-favoritten England

England er på forhånd udråbt som favorit ved EM for U/17-landshold, ikke mindst fordi man sendte Spanien ud i kvalifikationen, men englænderne er under pres, når de løber på banen mod Danmark i Novi Sad fredag kl. 15.00.

- Vinder vi, er de væk, siger den danske U/17-landstræner Thomas Frank før mødet med England, der besejrede de danske talenter med 2-0 i sommer ved den internordiske turnering.

I den kamp dominerede danskerne langt hen ad vejen med klart mest boldbesiddelse og flest chancer. Nu kan Thomas Frank vælge en lidt mere afventede taktik uden at gå på kompromis med holdets spillestil.

England og Frankrig spillede 2-2 i deres første kamp tirsdag, hvor Danmark besejrede værterne fra Serbien med 3-2.

Kan danskerne levere en pragtpræstation mere og besejre England, er holdet klar til EM-semifinale og samtidig garanteret en plads ved VM-slutrunden i Mexico til sommer. Seks af de otte EM-deltagere får adgang til VM, så minimumsmål for danskerne er at undgå sidstepladsen i gruppen.

Skulle det i dag blive et nederlag mod England, kan Thomas Franks udvalgte håbe på, at Frankrig samtidig besejrer Serbien. Så er VM-pladsen nemlig hjemme, samtidig med at danskerne selv kan spille sig i EM-semifinalen ved at besejre Frankrig på mandag.

U/17-landsholdet er ikke eneste danske unglandshold, der har en vigtig kamp fredag. Kl. 12 spiller U/18-landsholdet således finale i Slovakia Cup mod Norge. Den ellers noget undervurderede årgang har spillet sig til slutkamp via sejre over Tjekkiet og Ungarn samt uafgjort mod Belgien.