Bundesliga

DBU-formand: Kampagne mod racisme er unødvendig

I weekenden bliver kampen mod racisme markeret på de danske stadions som led i en stor racismekampagne, men formanden for DBU, Allan Hansen, mener ikke, at indsatsen er nødvendig.

"Giv racismen det røde kort." Teksten på et kæmpe banner, som første gang blev præsenteret på danske stadions i maj. Dengang startede en tre-årig kampagne arrangeret af Spillerforeningen og MIX-europe for at bekæmpe racisme på de danske stadions. I den kommende spillerunde får racismen igen det røde kort på de danske stadions, men selv om kampagnen er støttet med millioner fra Integrationsministeriet, mener Dansk Boldspil Union ikke, at den store kampagne er nødvendig.

- Problemet med racisme i dansk fodbold er ikke i et omfang, hvor vi mener, det er nødvendigt med store kampagner, siger DBU's formand Allan Hansen til Forza.

Dansk Boldspil Union støtter dog "Giv racismen det røde kort," da kampagnen blandt andet er spillerrelateret og har eksempelvis Morten Wieghorst og Allan Olesen tilknyttet som ambassadører.
Både FIFA og UEFA har i den seneste tid strammet reglerne og sanktionsmuligheder over for klubber, hvor racisme er et problem.

- Vi mener ikke, det er nødvendigt at komme med stramninger som FIFA og UEFA har indført. Vi holder løbende øje med udviklingen herhjemme, men vi prøver med en intern holdningsbeabejdelse, hvor vi sigter mod at få fjernet de få tumper, som viser sig på de danske stadions, siger Allan Hansen.

Formanden har kun roser til overs for klubbernes arbejde med at beabejde den racisme, som måtte findes.

- Så længe vores klubber gør et godt stykke arbejde med at kommer tumperne til livs, er der ingen grund til, at vi begynder at dunke klubberne oven i hovederne med strammere sanktionsmuligheder, siger Allan Hansen.