Bundesliga

Royal League truet på livet

Seertallene er håbløse. Selskabet bag Kanal 5 kræver store forbedringer, hvis turneringen skal overleve.

Siden indførelsen af Royal League for et par år siden, er tv-seetallene kun sevet nedad. Det får nu rettighedshaverne til turneringen til at kræve store forandringer, hvis Royal Legaue skal overleve. Selskabet SBS - som står bag Kanal 5 i Danmark, Norge og Sverige - siger nu til Royal league-betyrelsen, at man vil trække sig ud af kontrakten, hvis man ikke opfylder selskabets krav om forbedringer. Det skriver Göteborgs-Posten idag.

Ifølge avisen mødes betyrelsen bag Royal League mandag for at diskutere kravene. Kan kravene ikke imødekommes, kan turneringens skæbne være beseglet, idet det danske Kanal 5 allerede nu kan trække sig ud af kontrakten, mens norsk og svensk kanal 5 er forpligtet til at transmittere fra turneringen i et år mere. En negativ udmelding fra dansk Kanal 5 er dog nok til at true turneringens eksistensgrundlag.

- I detaljer holder vi kravene til forbedringer for os selv, men jeg kan sige så meget, at der skal komme radikale forandringer, hvis turneringen skal overleve på sigt, siger Kanal 5’s Manfred Aronsson til Göteborgs-Posten.

SBS-koncernen bag Kanal 5 ejer de eksklusive rettigheder til Royal League for 250 millioner kroner.