EM

- Den største dag i to år

Nordmændene holder vejret inden i aften, hvor Norge og Danmark krydser klinger på Ullevaal i Oslo.

TIPSBLADET.DK I OSLO

John Arne Riise har udtalt, at aftenens landskamp er den største i karriere, og Norges målmand Rune Jarstein står overfor den største opgave i sit fodboldliv. Aftenens kamp mellem Norge og Danmark er en af de største længe set. Også for de norske fans.

Marianne Wilhelmsson og Daniyal Amirabiyaz arbejder begge i fanshoppen på Ullevaal Stadion, hvor "Slaget om Skandinavien" afvikles. De glæder sig til aftenens opgør. Både på grund af vigtigheden, og på grund af udsigten til en stor dag for butikken, der sælger trøjer, halstørklæder og sågar musemåtter med det norske landshold på.

- Det bliver den største dag i to år. Vi holder åbent fra 9 til 23, så det bliver også en helt utrolig lang dag, siger Daniyal Amirabiyaz med et smil.

De to sælgere får ikke kampen at se, men de kan alligevel følge med på allernærmeste hold.

- Vi kan høre det, hver gang der er en chance. Så  går der et sus gennem tribunerne og helt ned i butikken, fortæller Marianne Wilhelmsson.

Butikken ligger nemlig under en af Ullevaals sidetribuner, så der er rig mulighed for -trods alt - at få lidt fodbold ind under huden, når man står i forretningen. En forretning, som også sælger danske landsholdstrøjer. Eller sælger er måske så meget sagt.

- Jeg tror ikke, vi har solgt nogle danske trøjer. Eller vent lidt. Måske solgte vi en i går, siger Daniyal Amirabiyaz og kigger spørgende på sin kollega.

I stedet er det trøjer med navnene Carew og Hangeland, der bliver langet over disken i den lille butik, som står foran den største dag længe set.