EM

- Rommedahl skal i gang mod Portugal

Danmark skal som mod Holland turde udfordre i offensiven for at få succes mod Portugal, mener ekspert.

Danmark gjorde det de fleste troede var umuligt mod Holland, og i aften gælder det så Portugal, som bliver regnet som den "nemmeste" modstander i Gruppe B.

Men stjerner som Ronaldo, Postiga, Nani og Pepe kan gøre livet surt for Danmark, hvis ikke taktikken og indstillingen er helt i top på de danske spillere.

- Der er et kæmpe pres på de portugisiske spillere, da de skal vinde kampen for at holde liv i håbet om en kvartfinale-plads. Danmark skal gribe kampen an som mod Holland og med det samme få styr på defensiven og lade tiden arbejde. Og så skal brodden trækkes ud af Portugal ved at turde spille fodbold., siger Danmarks Radios fodboldekspert Jan Kalborg til tipsbladet.dk.

- Spillerne skal følge Morten Olsens taktik med at turde spille bolden rundt i de små rum og bevare tålmodigheden. Og så skal der udfodres på kanterne som mod Holland, hvor det var Michael Krohn-Dehli, der markerede sig stærkt.

- Mod Portugal er det vigtigt, at også Dennis Rommedahl kommer i gang og bliver en trussel i dybden. Kan Krohn-Dehli så igen levere i den anden side, kommer der tryk på kanterne, hvilket kan øge presset på Portugal markant, siger Jan Kalborg.

Hvis Danmark evner at vinde over Portugal, mens tyskerne på samme tid tager point fra Holland, er Danmark i kvartfinalen