Generelle

Superfan Johnny Bredahl

Bokser og FCK-fan.

Jeg har hørt noget om, at du holder med FCK. Hvorfor det?
”Ja, jeg er FCK-fan til fingerspidserne. Jeg er jo Østerbro-dreng, og i gamle dage holdt jeg med B93, men nu er FCK jo det eneste hold, der kan gøre noget ved Brøndby.”

Hvad har været din største oplevelse med FCK?
”Det var i Parken, da de spillede mod Ajax og fik et rimelig godt resultat. Jeg var på lægterne, da det blev 0-0 i Parken, og de vandt så 1-0 dernede. Jeg var også inde og se Royal League-finalen. Jeg plejer at sidde lige dér, hvor spillerne kommer ind, fordi jeg har nogle kammerater, der har de gode billetter. Jeg kunne også bare have ringet til Flemming Østergaard, men jeg er ikke typen, der prøver at grave mig ind. Jeg har en søn, der er handicappet og Østergaard har sagt, at vi bare kan komme, og det synes jeg er stort af ham. Nu er Chris blevet 12 år og fodbold begynder at blive mere interessant. Hans mor er Brøndby-fan, men alt det lir er kun godt, bare man ikke begynder at tude.”

Hvad har været din værste oplevelse som FCK-fan?
”Da vi ikke gik videre...Dengang vi tabte med 5-0 til et skide østhold (NK Gorica, red.)...Da de scorede til 4-0, så var jeg den, der var daffet. Da jeg så kommer hjem, har de fandme scoret en gang til. Det var det værste. Jeg havde også noget andet, jeg skulle tænke på og måtte overveje: Kan det betale sig at blive, eller skal man tage hjem og få lunet fødderne, så man ikke bliver syg? Men selvfølgelig skal en rigtig fan blive og støtte sit hold.”

Hvem har dine idoler i FCK-trøjen været gennem tiden?
”Lars Højer. Der mangler sådan en, der kan sparke den ind, som han kunne. Desværre. Det kommer nok, når de øver sig, for det drejer sig jo om træning. På det nuværende hold kan jeg godt lide Tobias Linderoth. Det er vigtigt, at man har en, der ved, hvor bolden skal hen til at styre hele lortet. En der, når højre side er fri, kører den derover og kan se de åbne chancer. Målscorerne er fine nok, men hvis det ikke fungerer bag dem, så fungerer de heller ikke oppe foran. ”

Hvor tit kommer du på stadion?
”Nu kommer jeg også lidt i FC Nordsjælland, fordi min kone arbejder dér, men jeg vil nok tro, at jeg er i Parken hver 14. dag eller nogen gange, når der er noget stort, så er det to gange på 14 dage.”

Hvordan opfører du dig, når du er til kamp?
”Jeg sidder sgu da og råber. Det skal man da gøre til fodbold. Jeg er ikke den, der sidder og siger til andre, at de skal lukke kajen. Man skal sgu råbe til fodbold: Hvad sker der dommer? Ej, nu igen lortedommer. Det skal man jo. Jeg kan godt forstå dem på nedre C. De er fanatiske og har sikkert et skidegodt kammeratskab. Det er kun godt, for så ved man, hvor man har dem, og man slipper for, at de laver ballade andre steder.”

Hvad er dit forhold til Brøndby?
”Det er sgu fint nok. Min kone er jo Brøndby-fan, derfor skal vi bare vinde over dem. Vi har kun vundet en, men tabt to til dem her i foråret, så nu får de smæk næste gang. Det er ikke, fordi jeg hader dem, men vi skal jo afgøre, hvem der har håneretten.”

Hvad er det du godt kan lide ved fodbold?
”Det er et spil, der foregår på hele banen, og hvor du skal bruge hovedet. Det er skidegod underholdning i halvanden time, selvom det er 22 mand, der fiser rundt efter en bold, og så er det jo spændende at se, hvem der er bedst.

Hvor langt er du selv nået inden for fodbold?
”Jeg spillede på B93's førstehold som ungdomsspiller. Jeg var en god habil spiller, og hvis ikke jeg var blevet professionel bokser, så var jeg nok blevet professionel fodboldspiller. Mange vil nok sige, at jeg bare er en blærerøv, men det er sgu rigtigt. I fodbold kan du også give de 10 andre skylden, men i boksning er det kun dig selv, der står til regnskab, og du ved, hvis skyld det er. Indtil jeg var 11 år trænede jeg fodbold tre gange om ugen fra klokken 17-19 og så boksning fra 19-21, og så var der kampe i weekenden. Jeg tror nok, jeg var angriber. Jeg var i hvert fald meget i front, scorede mange mål og havde et godt overblik, du ved...”

Hvordan vurderer du chancerne for DM-guld til FCK i denne sæson?
”Jeg er helt sikker på, at de nok skal køre guldet hjem, nu når pokalen den smuttede. FCK er blevet godt sammentømret, og Ståle har givet et godt indtryk. Der var lidt kvas i starten, men det er rettet nu, og jeg tror, det kan blive stort. Næste år håber, jeg de kan komme i Champions League. Det fortjener det sgu, og er der nogen, der gør noget herhjemme, så er det sgu FCK.”

Hvis man skulle sammenligne FCK og Brøndby med en bokser, hvem skulle det så være?
”Brøndby er vel sådan en typisk Mads Larsen. Når det kommer til stykket, så piv-piv...De kan en hel masse, og når det endelig er, så er man alligevel skadet og sådan noget... Og FCK, hvem fanden kan det være? Det er mig selv. Man kæmper til man ikke kan mere, og man ved, hvor man kommer fra.”