Generelle

50 United-millionærer vil købe klubben tilbage

Et konsortium bestående af 50 rige United-fans samler momentum. Gruppen håber at købe Manchester United tilbage fra Glazer-familien.

Manchester Uniteds amerikanske ejere har aldrig været elsket på Old Trafford. Glazer-familien har anbragt klubben i dyb gæld og anses som ondskaben selv blandt klubbens fans.

De seneste økonmiske problemer hos Manchester United har givet anti-Glazer bevægelsen ny luft i sejlene. Det ses bla. på Old Trafford tribuner, hvor moderklubben Newton Heaths gul/grønne farver luftes heftigt for tiden. Og måske får bevægelsen held med sine bestræbelser på at få skubbet de upopulære amerikanske ejere ud af Manchester United.

Tirsdag skriver i hvert fald Manchester Evening News, at et konsortium bestående af 50 rige og dedikerede United-supportere er på vej med et seriøst bud på at købe klubben tilbage. Det er anti-Glazer gruppen MUST (Manchester United Supporters Trust, red.), der løfter sløret for det alvorlige tiltag.

- Indtil individerne ønsker at træde frem, kan vi ikke nævne nogle navne, siger Duncan Drasdo fra MUST til den lokale Manchester-avis.

- Det er stadig under udvikling, men tingene går fremad. Konsortiet udgøres først og fremmest af 50 sværvægtere. De er alle United-fans og er alle meget rige. Det er folk fra London og forretningsmænd fra det nordvestlige England og Manchester. Indtil alt falder på plads, kan vi ikke nævne nogle navne.

Konsortiet går under navnet Red Knights og repræsenteres af investeringsbanken Seymour Pierce, der bl.a. har stået bag flere bud på Premier League-klubber. Seymour Pierces direktør Keith Harris bekræfter overfor BBC, at et bud er på vej fra Red Knights til at købe Manchester United tilbage fra Glazer-familien.

Det forventes, at der skal cirka 1 milliard pund på bordet for at lokke med Glazer-familien, der før har afvist alle tanker om at sælge Manchester United.