Ajax tabte pokaltitel på gulvet

Christian Eriksen, Nicolai Boilesen og holdkammeraterne fra Ajax måtte se Twente løbe af med sejren i den hollandske pokalfinale.

Ajax, med Christian Eriksen og Nicolai Boilesen i startopstillingen, havde den ene hånd på pokalen, men formåede ikke at snøre sækken, og så blev det i stedet Twente, der kunne lade sig hylde som hollandsk pokalmester.

Hovedstadsklubben var foran med 2-0, men smed føringen over styr, og så kunne Twente i stedet vinde kampen i forlænget spilletid.

Efter 18 minutter kom Ajax foran med 1-0, da Demy De Zeuw, efter forarbejde af blandt andre Nicolai Boilesen, sendte bolden i nettet. Med fem minutter til pause fordoblede Ebecillo til 2-0.

Få minutter inden pausen kom Twente dog tilbage i opgøret, da Wout Brama reducerede til 1-2. Kort inde i 2. halvleg fik de forsvarende hollandske mestre også udlignet, og da den stilling holdt kampen ud, skulle der forlænget spilletid til. Her viste Twente sig at have de bedste nerver, for med blot tre minutter igen gjorde Marc Janko det til 3-2 og sikrede Twente deres tredje pokaltitel i historien.

Ajax har mulighed for at tage noget af en revanche i næste weekend, når de to hold står over for hinanden igen i det, der bliver den afgørende kamp om det hollandske mesterskab.