Generelle

Ajax ude af titelkamp trods Eriksen-scoring

Ajax er mere eller mindre ud af mesterskabskampen efter 3-2-nederlag til ADO den Haag.

Med en sen scoring af den danske Ajax-10'er lignede Eriksen knægten, der skulle give hovedstadsklubben det ene point. Men sådan skulle det ikke være. ADO den Haags Timothy Derijck dukkede op kort efter og sendte de grøn-gules fans i ekstase.

ADO bragte sig foran i det 31. på mål af Frantisek Kubik efter et dumt boldtab af amsterdammernes talentfulde højreback Gregory van der Wiel.

Jan Vertonghen sendte Ajax på rette kurs med sin udligning efter 20 minutters spil i anden halvleg. Men der skulle blot gå ti minutter før ADO igen bragte sig foran. Lex Immers stod for scoringen.

Mod kampens ende pressede Ajax på, og med fem minutter igen lykkedes det danske stortalent, Christian Eriksen at udligne.

Men Eriksens scoring fik meget betydning, da ADO i de døende minutter afgjorde kampen efter klumpspil i feltet, hvor Derijck til sidst fik foden på.

Det var anden ligakamp i træk at Eriksen scorede. Hvis PSV vinder hjemme mod FC Utrecht i dagens kamp, er Ajax syv point efter og reelt ude af den hollandske mesterskabskamp.