Video : Tipsbladet
Generelle

Arsenal-komet har vild fortid som kampsportsudøver: Karate har hjulpet mig meget

Matteo Guendouzi har tidligere gået til kampsporten Karate, og den franske midtbanespiller føler sig sikker på, at det har gjort ham til en bedre fodboldspiller.

Den 20-årige franskmand har, trods sin unge alder, adskillige førsteholdskampe i Arsenal-trøjen på CV'et. 

Siden skiftet fra Lorient i sommeren 2018 har Matteo Guendouzi spillet 64 kampe for The Gunners, hvor han efterhånden er blevet en fast del af startopstillingen. 

Guendouzi er ikke bleg for at tage fra i de mange dueller, der udspiller sig i løbet af en Premier League-kamp. Og franskmanden forklarer nu, at hans fysiske formåen blandt andet stammer fra en fortid som kampsportsudøver. 

- Karate har hjulpet mig rigtig meget. Da jeg var yngre, endte jeg som nummer tre til en karate-turnering i Frankrig. Det var rigtig fedt, men det efterhånden blev det svært at kombinere fodbold og karate, siger han.

- Jeg tror virkelig, det har hjulpet mig i forhold til min mentalitet og det at være en figter på banen. Derudover har det også hjulpet mig til altid at ville vinde, om det så koster, at man slår sig lidt i nogle dueller, siger han ifølge Goal. 

Matteo Guendouzis far er karate-instruktør.