Foto: Getty Images
Generelle

Christian Nørgaard: Benham er også afhængig af, at bolden ruller

Det er ikke kun klubberne, der mangler penge i øjeblikket. Det gør ejerne også, som Christian Nørgaard siger med Brentford og Matthew Benham som eksempel.

Fodboldklubber verden over lider økonomisk. De får ingen kampindtægter eller tv-penge, så længe ligaerne ligger stille, men de skal stadig betale de samme lønninger. Men det er ikke kun klubberne, der fattes penge. Det gør deres ejere også, som Christian Nørgaard påpeger over for Eurosport.

Den danske Brentford-spiller fortæller, at truppen ikke har fået nogen informationer om, hvor længe klubben kan klare sig, mens The Championship ligger i dvale. Men det er ikke sådan, at det bare giver sig selv, at ejeren kan holde hånden under klubben, hvis det bliver nødvendigt.

Læs også:Thomas Frank: Tænker på familie og venner i Danmark

Nørgaard pointerer, at alle ejeres virksomheder er afhængige af at tjene penge, og det er der mange, der ikke gør i øjeblikket. Han er dog fortrøstningsfuld angående Brentfords udsigter.

- I vores tilfælde er det Matthew Benham, som har et kæmpe bettingselskab, som better på kampe - og lige nu er der jo ikke noget at bette på. Så der er ikke nogen penge, der strømmer ind. Så han er også afhængig af, at bolden kommer til at rulle igen på et eller andet tidspunkt, siger Christian Nørgaard til Eurosport.

Læs også:Premier League kan tabe milliarder i TV-indtægter

- Jeg tror heldigvis, vi er i en situation og i en forretning, som er drevet rigtig fornuftigt. Så jeg tror ikke, at det kommer til at have store konsekvenser. I hvert fald sammenlignet med mange andre klubber.

Matthew Benham, der ejer virksomheden Smartodds, er både hovedaktionær i Brentford og FC Midtjylland. Superliga-klubben har, ligesom en række af sine ligakonkurrenter, sendt medarbejdere hjem i løbet af denne uge, da der næsten ikke er noget arbejde til dem i øjeblikket.

Læs også:Dansk back er klar i mælet: Jeg skal spille Premier League

Læs også:FC Midtjylland om søsterklub: Vi kigger selvfølgelig på, hvad andre gør

Læs også:Brentford-dansker forlænger sin kontrakt og bliver forfremmet