Generelle

Dansker fik Zlatans guldbold

Ajax-scout John Steen Olsen modtog svensk hæder på vegne af Barcelona-stjernen

Da Zlatan Ibrahimovic mandag aften for fjerde gang i karrieren fik svensk fodbolds største hæder Guldbolden, var det en dansker der i Barcelona-stjernens fravær i Malmö fik overrakt trofæen.

Ajax-scout John Steen Olsen, der i sin tid spottede stortalentet og fik ham til den hollandske klub, var substitut for Zlatan Ibrahimovic, som han stadig har tæt kontakt med.

På en storskærm fortalte Zlatan fra Barcelona til den svenske fodboldgalla, hvordan John Steen Olsen havde fået ham til Ajax og fortsat har hjulpet ham videre i karrieren.

- Han er dansker, men tag godt imod ham alligevel, sagde Zlatan om mig, fortæller John Steen Olsen med et smil til tipsbladet.dk og tilføjer at det var en stor ære for ham at være sat på opgaven.

John Steen Olsen fik dog ikke lov at tage Guldbolden med hjem fra Malmö, da den skulle til indgravering og senere bringes videre til Zlatan Ibrahimovic, der er gået i tænkepause omkring sin landsholdsfremtid.

- Jeg vidste godt han overvejede det med det stramme kampprogram han har på klubholdet, siger John Steen Olsen om overvejelserne der nok kan sammenlignes med Michael Laudrups beslutning om at stoppe på landsholdet, mens han også spillede for FC Barcelona.

Det skal nu vise sig, hvor højt Ibrahimovic bliver placeret, når den "rigtige" Guldbold, hæderen France Football til verdens bedste spiller i 2009 uddeles i starten af december.