Generelle

Drogba matchvinder i giganternes møde

Chelsea er så godt som sikker på videre adgang i Champions League efter at scoring fra Didier Drogba sænkede FC Barcelona.

De to klubber har de senere år skiftedes til at slå hinanden, og i aftenens kamp i Gruppe A var det Chelsea, der fik pointene efter generelt at have været bedst gennem hele opgøret.

Chelsea tilspillede sig flere store chancer allerede i første halvleg, men de måtte vente til et minut efter pausen før det helt fortjente føringsmål blev sat ind. Formstærke Didier Drogba var manden bag målet. Bolden blev spillet op på ivorianeren på kanten af feltet, og han fik trods to mand i ryggen vristet sig fri og knaldede bolden i kassen. Andrei Shevchenko burde have øget ti minutter senere, men helt fri sparkede han milevidt over.

Barcelona havde svært ved at spille sig igennem hjemmeholdets forsvar. De begrænsede sig for det meste til skudforsøg udefra, som Chelseas debuterende tredjekeeper Hilario tog sig. Derfor var det efter fortjeneste, at Chelsea fortsat har maksimumpoint i puljen.

Barcelonas andenplads er nu endda kommet under pres. På to brasilianske scoringer af Naldo og Diego blev Levski Sofia hjemme besejret 2-0 med Leon Andreasen på banen i det sidste kvarters tid. Dermed har Werder samme pointantal, fire, som de forsvarende Champions League-mestre.