Generelle

Eksklusivt: Stort Anders Bjerregaard-interview

Tipsbladet mødte den nu afgåede sportschef til et stort interview i slutningen af september. Tipsbladet.dk bringer det nu her eksklusivt i sin helhed.

Tipsbladet mødte den nu afgåede sportschef til et stort interview i slutningen af september. Tipsbladet.dk bringer det nu her eksklusivt i sin helhed

Radioens P4 spiller Billy Joels An Innocent Man lige op til kl. 13 denne tirsdag eftermiddag, hvor sportschefen i Brøndby Anders Bjerregaard har sagt ja til en samtale med Tipsbladet:

Some people run from a possible fight, some people figure they can never win. And althrough this is a fight I can lose, the accused is an innocent man...

Siden han blev ansat som sportschef i Brøndby sommeren 2006 har jobbet for mange været opfattet som en kamp, Per Bjerregaards søn aldrig kunne vinde. Anklagerne har været hårde. De var der fra dag ét pga. navnet, og de tog til under en dyb sportslig krise. Henover sommeren blussede de op igen i forbindelse med direktørskiftet, men han sidder stadig i jobbet, holder stædigt fast i sit og fortsætter kampen. Er han den uskyldige mand, der bærer på et martyrium?

»Det er vel både og. Selvfølgelig holder man fast i de ting, man tror på, lige meget hvad påvirkning der er. Men omvendt føler jeg ikke, at jeg er en forfulgt uskyldighed. Jeg har fået en del kritik, noget har været berettiget og noget har været i overkanten. Sådan er det. Det er en del af det, og det vidste jeg godt, da jeg gik ind til det. Men derfor er der stadig ting, der overrasker. Man kan ikke være forberedt på det hele, jeg kendte jo branchen og vidste også godt, at der er en bagside, og når man laver de resultater vi lavede de første to år, så kommer der kritik, nuanceret eller ej, men kritik var vel berettiget om mig og alle andre i organisationen omkring den sportslige del,« siger den 35-årige sportschef, da Tipsbladets udsendte har sat ham ind i hjernespindet omkring Billy Joel-sangen.

Det er lidt over tre år siden, Anders Bjerregaard satte sig i chefstolen. En julidag i 2006 var han overraskelsen sammen med den trænernyhed, der var løbet i forvejen med ansættelsen af René Meulensteen. Hvad der siden er sket på Vestegnen, kan der skrives bøger om, men Anders Bjerregaard er ikke den, der på nuværende tidspunkt er parat til at dissikere begivenhederne:

»Man får erfaringer, evaluerer løbende, men jeg synes ikke jeg har behov for at gå ind i en dybere analyse. Jeg er klar over, hvad vi har gjort godt, mindre godt og ligefrem dårligt. Det er ting, som jeg forsøger at rette hen ad vejen, men ikke har behov for at udbassunere. Man kan hurtigt komme til at diskutere et persongalleri. Det er det, alle kan se udefra og have en mening om. Hvad man går og gør rigtig og forkert i sin dagligdag, er der ingen som ved,« konstaterer han.

Rent fysisk har Anders Bjerregaard flyttet sig fra »direktionsgangen« ned i et lille hjørnekontor, hvor han er lige ved siden af trænerstaben og spillerne. Glasfasaden ud mod parkeringspladsen er blændet, men han forsikrer at det ikke er skudsikkert glas.

»Fordi ingen heldigvis ved, hvor jeg sidder!«

Eneste udsmykning på væggen er et sammensat foto fra Parken, hvor Brøndby-spillerne på podiet fejrer pokaltriumfen i 2008. Billedet af den første og eneste titel i hans tid som sportschef fylder godt, men Anders Bjerregaard håber, at der bliver brug for at rykke det og gøre plads til flere sejrsbilleder de kommende år.